Mond dicht! En regeren…

Beste lezer, u heeft het vast allemaal meegekregen. We hebben sinds kort een nieuw kabinet en iedereen is in de tweede kamer geïnstalleerd. Oude deuren gaan dicht en nieuwe gaan er open, bijvoorbeeld om de grote problemen die er zijn eindelijk op te lossen. Tijdens de verkiezingen in November vorig jaar stelde iedereen zich weer opnieuw voor. Hij of zij zou alles op alles zetten om de problemen écht op te lossen en korte metten te maken met leugens. ‘Er gaat een andere wind waaien!’ was de aanwijzing die de Nederlander kreeg. Met voor velen al weinig vertrouwen gingen toch veel mensen naar de stemlocaties om hun stem uit te brengen.

“Er gaat een andere wind waaien!’ was de aanwijzing die de Nederlander kreeg”

Al snel na de verkiezingen waren de uitslagen bekend. Er gaat inderdaad een nieuwe wind waaien en de onderhandelingen begonnen. Moeizaam… Beloftes bijschaven om met elkaar te kunnen regeren, sommige dingen in de ‘vrieskast’ en nieuwe voorstellen van andere partijen toch aan willen nemen in het nieuwe kabinet. Daarmee kwam er na lang onderhandelen een nieuw kabinet en deze gaat onder de naam ‘kabinet Schoof’ beginnen. Diverse debatten zijn nog voor de zomervakantie al bezig, maar helaas is het te betreuren dat het gekibbel en de verwijten naar elkaar ongewijzigd zijn sinds de laatste kabinetten. ‘Er moet iets gebeuren!’ wordt door een enkeling al benoemd en ‘er moet maar eens gekapt worden met die schoolklasmentaliteit’.

“Er moet iets gebeuren!”

Hoe voelt het voor de kiezer? Toch een soort van vervolg op wat er was toch? Wat Nederland niet meer wilde! Er bestaat een bekende uitspraak ‘de wolf in schaapskleren’ en dit komt steeds dichterbij als het op deze manier doorgaat. Wie heeft écht het lef om aan dat touw te trekken en iedereen mee te trekken zijn of haar beloftes in? Het blijft een spannende periode voor het nieuwe kabinet. In de wandelgangen denken mensen al dat het niet tot kerst duurt voordat het weer valt… Echter houd ik me hierin positief, want er is één iemand nodig die de rest mee kan krijgen. Laten we eerlijk zijn… Iemand moet Nederland toch weer op de rit krijgen?! Het antwoord: de mensen die hoog opgeleid zijn en verstand van zaken hebben.

“Er bestaat een bekende uitspraak ‘de wolf in schaapskleren’ en dit komt steeds dichterbij als het op deze manier doorgaat”

Ik geef toe, zelf zou ik het niet kunnen. Al die politieke dingen en wetten enzovoorts. Gelukkig hoef ik het niet te doen, maar daar zijn geleerden voor. Hoelang duurt hun pauze nog?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *