Heel Nederland kijkt… En juicht!

Heel Nederlad kijkt… En juicht! Dat is de reclame die oranje voor is. Maar, in het echt is het ‘heel Nederland kijkt en… Zit in spanning!’ Met wapperende vlaggetjes buiten en een vlag kijkt iedereen even naar buiten. De vraag ‘hangen ze er morgen nog?’ komt steeds dichterbij!

‘Toe dan!’ wordt er geschreeuwd als een oranjespeler voor het doel speelt met de bal. Hij schiet en dan… Net niet! Paal of eroverheen. Zweetdruppels vallen en de bitterballen zijn bijna op. Jaja, emotie-eter bestaat echt! Het is ook spannend, laten we eerlijk zijn.

Moeder de vrouw vult de frituurpan weer met snacks en deze borrelt lekker voort. Ze haast zich naar de TV, naar de rest. En weer bijna raak! De stand is nog steeds 0-0… Een biertje hier en een biertje daar, een belletje klinkt… Bitterballen klaar! De vetpan wordt geleegd en een gevulde mand wordt geleegd op de schaal.

En dan, vlak voordat vrouwlief de mand weer in de pan wil doen, klinkt er luid gejuich! Het is 1-0 voor Nederland! Het huis is te klein en op dat moment komen verslaggever en landbewoners bijeen omdat ze vrijwel hetzelfde zeggen… Jaaaaa Jaaaa, doelpunt, jaaaa, jaaa… Eindelijk is het dan raak! Na minuten lang herhalen van het doelpunt gaat de wedstrijd door…

De laatste minuten van de eerste helft zijn voorbij en de vetpot, maar ook de drank worden nog even extra bijgevuld. De traditie: Nederland scoort punten, nét zoals de calorieën.

Na reclame, waar je bij sommige al helemaal gek wordt gaat de wedstrijd verder. Het spanningsniveau wordt weer opgeschroefd! De spelers lopen het veld weer op en de strijd gaat verder. Vele spannende momenten volgen…

Er wordt gescholden, geklaagd… 1-1! Nederland heeft een doelpunt tegen. Hij die het niet goed heeft gedaan en wat een …! Dat woord ga ik hier niet zeggen. Gelijkspel? Of wordt er nog eentje ingetrapt?

Gelukkig eindigt het met 1-1 en de gesprekken gaan over het gelijkspel. Iedereen deelt, iedereen klaagt, iedereen zegt ‘het had heel anders kunnen aflopen.’ Het normale leven gaat weer verder, de frituur wordt weer schoongemaakt… Tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *