Zijn droom… Haar droom…

Beste lezer,

Vanmiddag had ik zin om een verhaaltje te schrijven en bij deze heb ik dat ook gedaan 😉Dit keer een klein romannetje die gaat over ‘zijn droom en haar droom’. Zoals de titel het ook al verklapt. Veel leesplezier! 📖

Het verhaal(tje):

De droom voor hem. De droom voor haar… Wachtend op een gezamenlijk gebaar. De zon gaat onder bij hem, maar op bij haar. Hij slaapt, zij staat op… De dag begint voor haar, maar voor hem is ie voorbij. De een is moe, de ander fit!

Hij ligt naast zijn kussen, te snurken. Zij als het nacht is, naast haar teddybeer. Er is één ding waar ze van houden en dat is fotograferen. Hij fotografeert walvissen, zij ook! Op beide kamers hangen posters. En, allebei van dezelfde soort.

Jaren geleden waren ze dichtbij elkaar. Hij op de ene, zij op de andere boot. Bij hetzelfde eiland, dezelfde rondleiding. Allebei route walvis, en toen de boten elkaar naast elkaar passeerden? Toen zag zij zijn mooie verschijning met zijn krullen, en hij haar prachtfiguur met het blonde haar…

Enkele seconden met een glimlach, naar elkaar. Maar de boten gingen verder. Ze verloren elkaar weer uit het oog, maar bleven bij elkaar in gedachte. Hun favoriete droomman- en vrouw. Als foto ’s in hun gedachte! Als je een beelddenker bent… Onvergetelijk was hun vakantie. En bij de gedachte over de walvissen? Waren ze hun favoriet nog niet vergeten… Ook qua mensen!

Toch blijft het in hun gedachte. Gewoon omdat ze elkaar ’s favoriete type zijn. Opeens, in een flits. Jarenlang koesteren ze hun alles. Studeren, werken en een mooi huis… Beide dertig leven ze bijna ‘zoals het hoort te zijn’. Echter is er nog bij geen van beiden een liefde in het leven. Al die mensen in de buurt vinden ze maar niets… En internet? Nou, nee… Niet hun ding!

Ook stonden ze beiden even op dezelfde datingsite. Eventjes! Want, toen hij eraf ging zat zij net een dag erop. Jammer dat ze elkaar hebben gemist, maar de zoekcriteria matchten niet… Beide jonge mensen, beide met mogelijkheden om overal naartoe te kunnen gaan.

En zo geschiede het. Op een dag besluiten beiden naar Parijs te gaan. Als eerste willen ze de Eiffeltoren bekijken en per toeval op dezelfde dag… Hij stapt in de lift. Zij wil even later ook, maar wat is dat?! De lift staat stil! Hij staat erin en roept. Zij hoort geroep, maar van meerdere mensen. Twee uur later is iedereen weer bevrijd, maar zij is al lang vertrokken!

Twee mensen in Parijs. Alsof het zo moet zijn? Of niet?! Pech overvalt hem, en haar ook een beetje. Beiden slenteren door de stad en even later pakken ze de metro… Jawel, exact dezelfde metro. Bestemming: een paar straten verderop. In het park. Het kan niet misgaan nu! Als ze elkaar nu niet treffen en de liefde verklaren dan weet ik het ook niet meer.

Inderdaad! Ik weet het niet meer… Ze lopen uiteindelijk allebei het park uit. Helaas niet via dezelfde uitgang. Hij zat op zijn smartphone. Al lopend. Zij ook! Hoe kan het nu nog wat worden?! Nou, de hele vakantie niet meer. Parijs is gigantisch en ze hebben elkaar gewoon niet meer kunnen passeren. Die telefoons ook! Zó zonde… Maar, het verhaal komt tot een eind. Dat lees je in de volgende alinea:

Nadat ze weer thuis zijn gekomen kijken ze of er nieuwe berichten zijn. Hij vanachter zijn computer. Zij achter haar laptop. Nadat ze alle netwerken weer up-to-date hebben gaan ze online op social media. Hij kijkt op nadenkertjes en zij ook! Ze lezen allebei dit verhaal en zodra ze klaar zijn met lezen liken ze het! De volgende dag kijkt zij voor de gein hoeveel likes dit verhaal heeft… Het zijn er maar liefst twintig!

Ze bekijkt wie het hebben geliket en ze komt het profiel van hem tegen… Even later klikt ze erop en bekijkt zijn profiel. Dan ontdekt ze dat hij van de walvisrondvaart is van enkele jaren geleden en ze wil hem erg graag een bericht sturen. Het goede nieuws is dat er nog ‘vrijgezel’ bij zijn profiel staat! Hij kijkt ook bij de likes en ziet haar profiel. Ook hij is verrast en bekijkt haar… Nouja, haar profiel dan.

Terwijl zij al aan het typen is bekijkt hij ‘s nachts aandachtig het profiel. Hij ontdekt ook dat ze van de walvissen is en hij waagt het erop! Een bericht gaat naar haar toe. Net voordat hij op de verzenden knop wil klikken komt er een bericht binnen… Van haar! Hij leest het en een halfuur later past hij zijn bericht aan omdat hij moet antwoorden. Vol van enthousiasme klikt hij op de ‘verzenden’ knop.

Ze hebben elkaar eindelijk gevonden en dat is al een heel eind de goede richting in. Nu nog afspreken! Ondanks de grote afstand is het misschien moeilijk, maar het is het proberen waard… Dát doen ze en hun eerste date is superleuk. Dezelfde glimlach komt nu tientallen, misschien wel honderden keren op beide gezichten tevoorschijn. Zie je wel dat er wonderen bestaan?! Na de eerste, tweede, derde, vierde, vijfde en zesde date lopen ze al lang hand in hand en bekijken ze voor het eerst elkaar ’s walvissen op foto!

Super enthousiast, want ze komen voor het eerst bij elkaar thuis, ondanks het vele gereis. En ik zal je wat vertellen… De walvissen zijn nog steeds prachtig, maar al snel gaat de aandacht écht naar hen beiden… Glimlachen komen dichter bij elkaar en zonder levende vissen redden ze het ook wel om van elkaar te genieten! Hoe het afloopt? Ach… Ook dát is een reis! Een reis naar een mooie toekomst…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *