De stem

De stem, de gevoelsstem, het stemmetje in je hoofd… De ene keer luister je ernaar, de andere keer negeer je hem… We noemen het zoals we het willen noemen en het is verbonden met het hart. Het sprekend hart! Het stemmetje is je bescherming, de nee! Het stemmetje kan ook je ja zijn, de ga maar door waar je mee bezig bent… Je hoort hem niet in decibels. Hij klinkt vanuit waar eigenlijk?

Is het gewoon het stemmetje? Is het een overledene? Een engel of de stem van Jezus? Die van God? Of misschien wel van Boeddha of Sinterklaas? Zijn het aliens? We hebben er allemaal verschillende gedachten en gevoelens bij… En, verschillende geloven!

En wat als het stilvalt? Welke kant moet je op? Blijf je staan? Of pak je zomaar een kant? Dan dobber je misschien maar wat… Of is het je eigen invulling? Tjah, lastig soms he?! Maar hij komt altijd weer terug! Met een antwoord! De ja of de nee, de goed of fout… De mooie waarheid of de harde waarheid. Beloond worden of op zijn plat gezegd ‘op je bek gaan’… Maar, beste lezer, dat is het leven!

Het stemmetje is je liefhebbende stemmetje. Dat wat ikzelf van God noem. De gids, mijn gids… Mijn persoonlijke gids. Waar moet ik naartoe? Welke keuze ’s moet ik maken en als het even stil is, dan is het een tussentijdse toets… ‘Heb je begrepen wat ik je heb verteld’ of ‘ben je er klaar voor?’ Het is je coach! Zeg ik met een glimlach.

De stem heeft iedereen. Jong en oud, het maakt niet uit. Luister je naar je stem, dan luister je naar je hart! En andersom 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *