En jawel, hij is er…

Na een half jaar is er dan eindelijk een kabinet. De plannen klinken zichtbaar op radio, TV en internet. Lasten in de zorg worden verlaagd, meer grenscontroles en een strenger asielbeleid. Nederland heeft gestemd en men hoopt weer meer vertrouwen te krijgen in Den Haag als het nieuwe kabinet haar beloftes waarmaakt. Het klinkt alsof iedereen er beter van wordt en Nederland weer (meer) van ons gaat worden.

Minder stikstofmaatregelen, minder hoge eisen over duurzame en milieuvriendelijke huizen en het woningtekort wordt aangepakt. Echter, wat gaat er met die verkeersborden bij de snelweg gebeuren? Waar honderd opstaat die nog maar een paar jaar geleden zijn aanbesteed? Komen ze op Marktplaats? De snelheid gaat volgens het nieuwe kabinet, waar het kan weer naar 130. Het milieu kan volgens de plannen iets meer een dikke vinger krijgen. Maar ach, beste lezer, het zijn plannen!

De vier partijleiders zien er opgelucht uit. Ik kan me voorstellen dat ze blij zijn een kabinet te mogen vormen. Hopelijk worden de grote problemen die er zijn, zoals de toeslagenaffaire en Groningen snel worden opgelost en mensen weer recht hebben op leven! Een nieuwe wind door het land, maar daarbij duurt eerlijkheid het langst! Deze mensen, met hun aanhang, hebben een kans om het beter te doen, om mensen weer blij te maken en hun in een warm nest te brengen…

Toch zal er bezuinigd moeten worden, en dat is altijd het meest spannende. Waar gaat dat gebeuren?! In elk geval is er een klein lichtje aan de horizon dat we weer een kabinet krijgen, of toch niet?! Daar zijn achttien miljoen verschillende meningen over… Er is voor mij, en hopelijk voor jou een nog groter rijk. Waar geen belasting voor hoeft te worden betaald en waar je gemaakt bent in zijn evenbeeld. Een koninkrijk, Goddelijk, Koning Jezus! Sowieso gaat gebed naar het nieuwe Den Haag… Het nieuwe kabinet! Gods’ zegen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *