De zwarte piet…

Nee, geen discussie of het wel- of geen discriminatie is. Ik bedoel het spreekwoordelijk! Want, dat is wat tegenwoordig gebeurt in de politiek. Vorig jaar November mochten we naar de stembus en daar kwam een grote winnaar uit! De PVV won met de grootste zetels…

Maar ondertussen is het al April en er is nog steeds geen kabinet! Hé, maar het Nederlands volk heeft toch gekozen?! Nee, ik zeg niet dat ik voorstander ben van de PVV, maar het systeem dat men moet overleggen of ze met elkaar ‘kunnen opschieten ‘ daar klopt toch helemaal niets van?!

Al bijna zes maanden ‘onderhandelen’ en de Nederlander maar wachten waarmee ze zelf komen… Gaat het op de oude tour verder of komt er wél verandering in de gang van zaken. Zelf geloof ik dat we voor kerstmis weer nieuwe verkiezingen krijgen. ‘Stem op een goed samenwerkende schoolklas!’ is dan de slogan!

De rotzooi van andere politici opruimen, dat is een behoorlijke taak. Met geven en nemen moet dit toch lukken, zou je denken?! Ik denk echter als mens, een inwoner van Nederland, mijn vaderland. Ik denk hier niet elke dag over, maar in de gesprekken komt het weleens naar voren. Wat ga je hierover zeggen?!

Het gekibbel tussen de politici, want hoe sterk is het om een ander ‘de zwarte piet’ toe te spelen? Het gaat de hele kring rond en uiteindelijk is iedereen een keer ‘door het stof’ gegaan. Wat jammer dat de stof nog steeds niet is afgepoetst… Uiteindelijk gaat het honderden keren hetzelfde kringetje rond en wordt de stoflaag alleen nog maar dikker!

Ik ben blij dat ik die verantwoordelijkheid niet heb om het land weer politiek gezien op de rit te krijgen, maar ik geloof dat er ergens mensen zijn die daarvoor speciaal opgeleid zijn en die intelligentie van hun kunnen inzetten. De zoektocht is geopend zou je denken! Of toch niet?! Hoeveel vacatures moeten er nog verschijnen? Hoevaak is de vacature al verkeerd vervuld?

Hebzucht, niet willen inleveren, trots vasthouden, macht… Er zijn cursussen om daar goed mee om te leren gaan. Is het politiek hart wel een ècht politiek hart?! Dat kun je je bij sommigen afvragen. Wat waren ook alweer de beloften? De kreten tijdens de verkiezingscampagnes? In ieder geval is het erg stil in politiek Den Haag. Loopt dit af met een verhaal of met een sprookje zonder eind?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *