Het broodje

Effe tussendoor of tijdens de lunch. En met het papiertje eromheen ziet het er al luxe uit… Het broodje. Met worst, frikandel of kroket. Voor de traditie laten we hem beleggen met hamburger, kaas, ham met wat groenvoer erbij. Wát je dan ook broodje hamburger gezond kunt noemen! Eigenlijk moet dan die hamburger weg om hem helemaal broodje gezond te noemen…

Voor velen een verwennerij. Gewoon omdat het kan. Bijvoorbeeld op vrijdagmiddag. Het ‘bijna weekend’ broodje zeg maar. Samen die zak openscheuren en bunkeren maar! Mensen verheugen zich, trekken het zakje open en jawel, binnen twee minuten is het broodje ook ècht op! Of ben ik nu zo ’n snelle eter?!

Zes broodjes, waarvan 3 met frikandel en 3 met kroket in zeven minuten… Dat was ooit mijn record. In een ongezonder leven dan… Afijn, Dat heb ik ook de rest van de dag moeten vergelden met maagzuur en andere klachten. Nooit meer! Dacht ik bij mezelf… Nee, het broodje heeft een gezonder plekje gekregen, maar soms is hij nog steeds onvermijdelijk!

Verwennerij is het gewoon en de broodjeszaken zie je altijd wel voorbij komen. En niet te vergeten de fastfoodketens. De grote M waakt over de vele inwoners van stad of dorp. Af en toe moet het kunnen, dat lekkere broodje, en als je hele gezicht vol zit dan heb je het goed gedaan. Want hoe kun je zoiets, en dan vaak, zoiets groots nu schoon opeten?

Maar goed, ondanks dat wagen we er ons allemaal aan. En nee, ikzelf ben niet het type van ‘broodje met alleen groenvoer’, maar ook dat begint wel helemaal in te komen! Wij zijn geen Nederlanders als we niet zeggen gezonder te willen eten en dat ook in praktijk willen brengen. Nouja, een groot deel van die Nederlanders dan! Want, het blijft een feit: we worden met z’n allen dikker en we leven ongezonder! Maar het is zo lekker…

Wij zijn het die een ‘broodje groen’ eten en heel af en toe dat ongezonde broodje… Maar dan moeten we wel massaal aan het hardlopen of naar de sportschool! Gelukkig hebben we qua hardlopen hier goede fietspaden en wegen voor. Heel Nederland loopt hard! Met net het broodje achter de kiezen… Eetsmakelijk! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *