De dag van vandaag

De dag van vandaag. Wat brengt het? In elk geval de zon en heerlijk weer! De lente snuffelt al rond in de natuur en tussen de mensen. Lekker buiten zitten en luisteren naar de vogeltjes. De eerste vlinder die vladdert door de tuin. Jawel het begint er weer beter op te lijken!

De zon, zo gemist! Al die neerslag en die herfstigheden… Daar staat een vitamine D-pil goed bij. Die dagen grotendeels binnen omdat het gewoon nat en vies was… Begrijpelijk gaat iedereen naar het buitenland om even op andere gedachten te komen en zich op te laden. Die zon of sneeuw fleurt zoveel op!

Fuutfuut en tjilp… Het geeft innerlijke rust! De vogeltjes lijken te weten wat goed voor ons is. Effe met je ogen dicht luisteren… Nadenken over alles en de balans weer zien te vinden. Wat hou je vast en wat laat je los… Groot of klein. De dag van vandaag is er net zo een als alle anderen, maar deze is bijzonder! Ook net als alle anderen! Wat maak jij ervan?

Een kannetje water en fruit. Een zak chips en cola… Wat wordt het?! Allebei is lekker! Een gezonde boost of een vette calorie? Hé maar hoor je het leven om je heen? In de verte auto ’s en vrachtverkeer of heel dichtbij? De sleur of het gezellige bezoek? Dat is elke dag, dus ook deze dag weer de vraag… Omdat het moet of omdat ze het willen?

Voor nu lekker in de zon. Voor straks? Het moment van de zon meegenomen! En zo proberen we er allemaal weer bovenop te komen. En zo is het. De natuur sterft af en komt weer tot leven. Wij trekken ons terug in een winterdip en komen er gelukkig elk jaar weer uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *