De snaar…

Hij staat gespannen, maar andere keren ook weer niet. Het klinkt als muziek, maar gevoelens uiten zich niet direct zo. Straight from the heart! Het klinkt in het Engels gewoon zoveel mooier! Nu kun je zeggen ‘pak een gitaar en speel je emotie weg’, en inderdaad… Dat kan ook! Maar de snaar vanuit je hart is wie je bent…

Zoals de ander je kent. Zoals de ander je beoordeelt, je leuk vindt of niet… Je moest eens weten met zo’n eigenschap! Overal over nadenken, want je wilt niet gekwetst worden… Ieder woord scan je meerdere keren van wat er mee bedoeld zou kunnen worden. Tja, dat is vermoeiend inderdaad! En dan, zeg je het of niet?!

Je bent gevoelig, ofwel gesnaard of fijn gesnaard. Soms neig ik naar besnaard… Als een gitaar die fijn besnaard is. Je ontvangt en zendt… Met je gevoeligheid! Soms wil je het niet, soms wel! Want, beste singer songwriter, beste schrijver, tekenaar… Wie ik nu nog vergeet, daarmee maak jij de primeur! De fijne stem, de mooie pakkende gevoelszin en de emotionele tekening

Tranen liggen gauwer op de loer, de oogdauw toont wie je bent! Maar ja, sommigen walsen over je heen… Dat dan wel weer. Ze vinden het maar onnodig, niet uitkomen of ze kunnen er persoonlijk niets mee! En die ander? Die is gewoon egoïstisch. Want je mag er niet zijn! Al die energie, al dat nare gevoel… Voor jou dan!

Het grapje van de ander, maar voor jou niet! Jij bent geraakt en je doet alsof je het leuk vindt. Maar nee hoor, je vindt het ècht niets! Woorden klinken, woorden voelen… Ze komen vaak aan. Gelukkig niet in kilo ‘s. Muziek kan voor jou tranen betekenen, ookal is het enkel de toon. De viool, piano of gitaar… En zo komen we weer terug bij fijnbesnaard…… Want dat ben ik, jij of hij die dit erg aanspreekt.

Met de nadruk op ‘erg’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *