In de prachtige natuur

In de prachtige natuur, ergens aan het meertje wandelt hij. Overal knoppen en zingende vogeltjes beginnen er op los te fluiten. Het scheelt niet zoveel meer of het wordt lente! De natuur begint te ontpoppen… Zo ook Ben. Hij ontwaakt uit zijn wintergedachte en sluit zich meteen aan bij de blauwe lucht en de zon.

Maar dan struikelt hij. Een boomwortel legt hem languit op het kronkelige pad! Oew… Met ‘au’ staat hij even later weer op en een snuffelende labrador snuffelt aan hem. Wát een lief beest! Hij aait erover en begroet het baasje die even later langsloopt. Het opladen van zichzelf kan weer hervat worden, maar wel met een schaafwond op zijn hand. Ben kijkt om zich heen terwijl hij loopt en al snel ligt hij in een plas water…

Een wortel vlak voor de plas is dit keer de boosdoener! Getver! Al zijn kleren zijn kletsnat… Hij staat op en haast zich die plas uit. Dan wordt hij weer door een hond gesnuffeld… Dit keer een Mechelse Herder. Hij blaft en springt tegen hem op. Een derde val is niet te voorkomen, maar dan komt het baasje van de herder tevoorschijn en biedt zijn hulp aan. ‘Sorry voor de hond’ , maar Ben veroert zich niet en zegt dat het goed is. Opnieuw vervolgt hij zijn weg.

Ben gaat heuveltje af. Hij wandelt met twee vieze handen door en geniet ondanks alles tóch van de pracht van de schepping… Deze kans kan hij niet laten schieten! Ookal is hij drijfnat en heeft hij op elke hand een schaafwond. Even later een gat… Hij loopt van een trapje af en belandt meteen in het gat… Opnieuw klinkt keihard ‘au’! Hij fronst zijn wenkbrauwen maar staat enkele seconden later meteen weer op! Een Jackrussel stormt op hem af en snuffelt hem. Ben aait het hondje en deze wil spelen. Nou, vooruit maar! Hij gooit wat stokjes en knuffelt nog wat…

Hé, maar waar is het baasje? Hij kijkt om zich heen maar ziet niemand. Dan klinkt er vanuit de verte een harde fluit. Het hondje raast weer richting zijn baasje en Ben staat daar helemaal alleen. Nu met een gat in zijn broek en een zere knie! Strompelend loopt hij verder en opnieuw geniet hij van alles in de natuur. Een paar wandelaars lopen langs en kijken hem aan… Er klinkt ‘hoi’ en men loopt door. Tjah, je zou ook maar eens vragen ‘gaat het wel?!’ Maar goed, en door! Tot de volgende val…

Of anders gezegd, de val en daarna de rol helemaal naar beneden! Eenmaal aangerold is Ben weer bij de parkeerplaats waar zijn auto staat… Waarom hij dit keer is gevallen? Dat wil je eigenlijk helemaal niet weten… Een naaktslak! Maar… Ondanks al die struikelingen en wonden staat hij op en is zijn beproeving compleet! Totdat hij erachter komt dat hij geen benzine meer heeft als hij onderweg komt stil te staan. Hij belt de wegenwacht en dan is er maar één ding wat hij kan doen… Wachten!

Eigen schuld, dikke bult… Op zijn knie inderdaad!

Auto’s scheuren voorbij. Een enkeling dendert langs met harde muziek en die scooterrijder met zijn kratje bier achterop ook. Het komt en gaat en Ben? Hij zit daar nu wel zielig alleen… Maar dan komt eindelijk de wegenwacht. Een jerrycan vol brandstof wordt in de auto getankt en Ben rijdt weer verder. Een dagje wel vandaag! Meerdere keren gevallen en onderweg zonder benzine komen te staan… Dat maak je niet elke dag mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *