De wereld van het scherm

Beste lezer,

Eigenlijk moet ik zeggen ‘beste lezer voor het scherm’ want daar lees je dit artikel op. Zou jij nog zonder scherm kunnen? Of eigenlijk schermen? Want we hebben allemaal een TV, meerdere tablets en telefoons. Niet te vergeten PC ’s en laptops. We gebruiken ze op het werk en thuis en onderweg zijn we er ook niet van af te krijgen… Navigatie en ondertussen alle updates van mensen en dingen om ons heen waarvan we denken dat het belangrijk is.

Alles is hypermodern aan het worden. Het computerparadijs wat we thuis en op het werk hebben nemen we mee onderweg. Elke dag en zelfs in het weekend neemt het ons in de houdgreep en zelfs in de avond laten we ons entertainen door allerlei gekke, maar ook heus wel mooie dingen. Ookal is dat laatste steeds moeilijker te vinden… Een schermloos mens hoort in het openluchtmuseum, want die is ouderwets!

Onze bankrekening wordt maandelijks flink aangesproken op al die streamingsdiensten, want we willen alles kunnen zien binnen ons paradijsje. Hé, Weet je dat de uitknop gratis is?! Gewoon alle schermen uit? Lekker samen leuke dingen doen? Kletsen over vanalles en nog wat, samen een spelletje spelen, ergens op bezoek of iemand uitnodigen op het eten, dát soort dingen! De wereld zoals hij in zijn origineel is, dus niet virtueel! We kunnen dan wel spreken van een (bijna) internetloos moment.

Minder hoofdpijn, zelfs helemaal niet meer. Blijvend goed functionerende ogen én slim blijven in je koppie in plaats van alles te vragen aan ChatGPT. Het is wat je zelf bepaalt. De kunst is om al die kunstmatige intelligentie te gebruiken als hulpmiddel, maar 1+10 kunnen we toch zelf?! Iets leuks bedenken kunnen we toch ook?! Wij mensen denken computers nodig te hebben om te kunnen ademen, maar haal dat denkbeeldige masker maar eens van je gezicht… Heerlijk toch?! Die frisse natuur!

Die creatie die men aarde noemt… Heerlijk toch om in het echt te praten en samen te zijn in plaats van die toetsenboren waarbij we nog in de gaten moeten houden dat we geen typefouten maken… Vooral bij die kleine op telefoons. Je zou er toch geblesseerde duimen van krijgen! Een RSI arm is al tig jaren een begrip en ik verzeker je, dat is niet prettig! Net een aansteker die tegen je pols wordt gehouden. I know about it… Maar de RSI duimen zijn in opkomst! Tenzij… De schermen vaker aan de kant gaan.

Succes!

Tot de volgende keer 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *