Jaja, het is weer kerst

Lampjes fonkelen… Overal! Wij mensen weten van versieren en elk jaar proberen we er weer gigantisch spektakel van te maken. In elke straat, elke laan, elke winkel straalt er wel wat kerstigs uit. Ben jij het niet? Dan is het bijna iedereen die wel in de stemming is! Last Christmas, Rudolph the rednosed rendeer of gewoon stille nacht, heilige nacht… We zingen het ieder jaar weer mee en je ontkomt er ècht niet aan.

Mensen in de twaalfde maand van het jaar is als een vrede op aarde gebaar. Dan gaan we leuker met elkaar om en weten we wel hoe we sfeer kunnen brengen in de samenleving. Nou, die andere elf maanden dan?! Dan is het leven ‘gewoon normaal’ De boom is geplant en groeit tot hij klaar is om afgezaagd te worden in december of hij ligt op zolder. En die ene die hem in een schuur bewaart met een kleed erover? Ach ja… Dat kan ook.

5 kilo in de plus is de peiling aan het eind van het jaar. Aangekomen dan! We hebben het ervoor over omdat het allemaal zo lekker is. Snoepjes, chocola, koekjes… Vanalles proppen we naar binnen. Het is ook zo verslavend! Maar laten we lekker genieten van dit alles. Ik weet niet of ik iets ben vergeten. Lampjes, ballen en versiering, de boom, lekkernij… Ohja, de kerstman en de kerstfilms op TV… Die zijn elk jaar weer tegek! De kalkoen of de rollade rollen eerste en tweede kerstdag over het bord. Wel met groente en het toetje!

En dan de kleding: Kersttruien kunnen niet te gek zijn! We steken elkaar ermee aan en de krengen jeuken nog vreselijk ook… Maar we doen het voor de lol! Kerstmutsje erbij en de hele wereld is net een kerstige sneeuwbal! Ohja, sneeuw? Door de opwarming niet overal meer. Geen witte kerst, maar een groene kerst. Binnenkort: de natte kerst! Dat is kerst. En nu hetgeen waar kerst ècht over gaat… Oh jeetje, wat is dat nou ook alweer? Juist ja. Jezus! De zoon van God die ons zijn discipelen wil maken en het Christelijk geloof wil delen. Hij wilde ons wilde redden van de zonde door aan het kruis te gaan. Wát een held!

Jezus, geboren in Bethlehem en die geboortedatum hebben we verlengd naar twee dagen en dat noemen we kerst. Je moest eens weten wat hem te wachten stond toen hij volwassen werd… En wij vieren feest. Ook ik doe eraan mee! Is het niet hoe je het bekijkt? Een feest van de geboorte van God’s zoon de Heere Jezus? Ach… Het is werelds. Iedereen doet het en ik denk dat het goed is als je erbij stil staat wat kerst precies is 😉 Met die gedachte én met een menselijk gezellig feest gebracht vanuit waar dan ook… Geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *