Herfstkleuren

Kleuren van alle kanten. Dat is de natuur in deze periode. Een opmars naar winter, of nee, ik corrigeer… Nog meer herfst! En dan spreek ik in ‘opwarming van de aarde-taal’. De herfstgeur die lichaam en geest rust geeft. Even alles opzij leggen en alleen genieten van de schepping, want de sleur van de dag komt morgen wel weer…

Helemaal tot onszelf komen… Geen gehaast, geen de beste willen zijn mentaliteit waarmee we onszelf over de klink jagen. Even niet de weg bewandelen naar lichamelijke- of geestelijke problemen… Het lijkt leuk om alles te kunnen door die dikke portemonnee, maar ergens stopt het een keer! Wij zijn mensen en geen computers of machines. Kunnen nadenken als een computer? In een milliseconde antwoord geven?

Wat is dat voor gevaarlijke flauwekul… Waar blijft onze eigen kleur? Een kleur die ons hart kleurt en siert en we dit kunnen delen? Waar is ons gezonde verstand? Gauw gauw gauw doordreunen, want we willen meer luxe en aandacht?!

De natuur oogt rust, de mens oogt wildernis. Samen kunnen ze nooit één worden, want ook de natuur bepalen mensen over… Terwijl we die natuur zo hard nodig hebben! Nee, dagelijks vallen veel mensen van dat bizarre vlot…

Het vlot met alleskunners! En als je valt? Dan ga je hard op je mond en ben je niet meer belangrijk… Nou, en?! Misschien moet je fors inleveren, maar als je dan wel een écht leven hebt?! Zoals jij mag zijn en ook met de mensen die je situatie kennen? Mee eens, je verliest mensen die achteraf niet bij je horen! Ook zij verwachten vanalles van je wat je uiteindelijk niet meer kunt nastreven… En dan? Dan zie je ze niet meer terug! ‘Ahhh wat vervelend, zeggen ze, maar daarna hoor je niets meer’

Nieuwe ronden, nieuwe kansen… En ja, ze zijn er écht wel! Het is cool om aan te geven wie je écht bent in plaats van aan te geven wat je allemaal hebt en hoe groot en luxe alles is. Wees op je hoede, want ben jij diegene die binnenkort van het vlot afvalt? Of ben jij de kleur en deel je die? Nét zoals de pracht van de verschillende kleuren van de herfst? Het gezonde leven is niet te koop! Jouw hart is je gids, en daarmee bedoel ik je gevoel. En dat gezonde stemmetje in je hoofd? Plug in en luister!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *