Wat vind ik van de herfst?

Wat vind ik van de herfst?

Beste lezer, dat is een hele goede vraag! Want de herfst doet me vaak denken aan depressiever worden en avonden die altijd in het donker verlopen. Het tegenover gestelde hiervan is dat de kaarsjes overal branden en de natuur een prachtige kleur heeft. Herfst doet me denken aan de periode waarin we langzaam naar het kerstfeest gaan. We vieren dan de geboorte van de Heere Jezus en staan daartegenover ook weer, een beetje stil bij zijn sterven aan het kruis. Ookal doen we dát officieel op goede vrijdag!

We verzamelen herfstblaadjes, kastanjes, eikels en kastanjes en gebruiken die om leuke herfststukjes in de kamer te zetten. Als je het allemaal bij elkaar zet dan is de herfst al weer een héle verlichting in deze donkere, grijze periode. We horen de vele regendruppels op de ramen tikken, hetzelfde als de wind… Ik vind dat wel relaxed! Maar wat is dan hetgeen waarom ik me dan minder voel?! Dát heeft te maken met de ‘donkere dagen voor kerst’! Weinig zon, weinig vitamine D… Ik sluit me aan bij de vele mensen die hier last van hebben. Dat is dan wel weer een troost ofzo!

Meer wandelen, meer naar buiten is een formule die ook goed werkt. Hier in de Achterhoek barst het van de natuur, dus in dat geval redden we ons wel. Met de schrijvende hand in combinatie met de levendige fantasie stijgt die positieve energie verder nóg aanzienlijker! Wat kun je verder nog meer doen om jezelf op te beuren? Nou, ik ben geen deskundige als psycholoog, maar ik denk dat het goed is om positieve dingen op te zoeken die je leuk vindt. En, ook heel belangrijk, niet alleen blijven zitten! Zoek mensen om je heen op…

En nu een Jantje en Pietje verhaaltje:

‘Jantje en Pietje gaan samen het bos in en vinden daar een klein huisje… Ze kloppen aan en een heel vriendelijk iemand doet open. Nee, het is geen boze heks, geen rovende gek, niet iemand die het verkeerd met hen voor heeft…’ Dit keer is ze gewoon goed, punt! Ze worden hartelijk ontvangen en eten samen. Eén van beiden wordt verliefd op haar. En weet je wie diegene is? Diegene die haar soep het lekkerst vindt!’

P.s. de afbeelding horend bij dit artikel hoort bij het verhaaltje 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *