De ‘smalle weg’

Het ‘Christen zijn’, is niet altijd even makkelijk als het lijkt. We worden soms ‘uitgekotst’ door de maatschappij omdat we iets goeds willen delen. Misschien lijkt het bij ons allemaal van een leien dakje te gaan, maar dat gaat absoluut niet altijd op. De bijbel vertelt over ‘de smalle weg’:

Mattheüs 7:13-14 HSV

Ga binnen door de nauwe poort, want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan.  Maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden.

Onze poort is nauw en onze weg is smal. Dat komt omdat het leven in Christus anders is dan niet Christenen hanteren. Het is maar raar als je sommige dingen niet- of juist wél doet uit geloofsovertuiging of dat je elke zondag naar de kerk gaat en dat die kerk ook ècht voorrang heeft. De duivel heeft veel minder vat op ons, omdat we leven zoals Jezus leeft en op aarde was. Voor ons geldt in een modernere tijd natuurlijk.

We vertellen over God, Jezus en de Heilige Geest omdat we het liefst iedereen willen laten bevrijden van wrok, angst, haat en boosheid. We willen mensen laten bevrijden van zonde en dat ze hun levensweg met Hem bewandelen. Daarvoor is het nodig dat mensen God kennen, want Hij zal de rest doen. Mensen zeggen ‘geen interesse’ of lopen door. Anderen worden boos om welke reden dan ook, en sommigen hebben (meer) interesse.

De ene keer ontvangen we negativiteit, de andere keer positiviteit… En, in een normaal gesprek kan het al! We worden soms hierdoor aangekeken, maar zij die dit doen bidden we voor. We hopen oprecht dat iedereen mag worden geraakt door de HEER! De weg met God bewandelen heeft mij weer in het positieve leven gezet. Ik weet dat hij altijd bij me is, ookal strijd ik qua gezondheid nog steeds! God is er bij en dat gun ik jou ook 😉🙏

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *