Verkiezingen

Beste lezer,

Binnenkort, op 22 November mogen we weer stemmen. Sinds deze week is de stemwijzer weer geopend en ik ga maar eens een keer kijken welke partij voor mij het beste uitkomt. Vroeger stemde ik altijd op een Christelijke partij, maar nu focus ik me op goede omstandigheden voor iedereen in Nederland. Er moet worden afgerekend met de ernstige problemen die er zijn en de VVD-mentaliteit moet maar eens een halt worden toegeroepen… Geen ‘kontekruiperij’ meer om met de grootste mee te mogen lopen, maar een kabinet, een overheid die écht weer voor het Nederlands volk opkomt!

Wij Nederlanders hebben hier een groot aandeel in en met het vormen van een coalitie ligt het aan de politici. Ik vraag me dan enkel af ‘waar blijft onze stem’… Misschien ben ik daar dan te dom voor ofzo! Uiteindelijk zijn er een aantal partijen die de meeste stemmen hebben en zij moeten het doen, klaar! Maar nee, veel partijen zeggen van tevoren al dat ze niet met sommige andere partijen willen regeren. Soms vraag ik me af of ik nog moet stemmen, maar ik wil in ieder geval een klein aandeel zijn in de ontwikkelingen van het land waar ik ben geboren, opgevoed en nu leef. Ook denkend aan onze toekomst!

Veel partijen gaan de straat weer op en beloven verbeteringen. Minder migratie of een oplossing van de problematiek in Groningen… Dát hebben we de afgelopen jaren geweten! Door Corona en de oorlogen krijgen we nu meer subsidie op elektriciteit en onze bedrijven, maar welke problemen zijn er verder opgelost? Elke keer op TV en radio horen we ‘de overheid doet er niets aan!’ En dat al jaren! Ik ben heel benieuwd wat nieuwkomer Omtzigt gaat doen met zijn partij ‘Nieuw Sociaal Contract’ en misschien krijgt hij mijn stem wel. Eerst even kijken wat zijn plannen zijn met ons mooie landje. Oorspronkelijk komt hij van het CDA, dus qua geloofsovertuiging zou dat ook goed moeten zitten!

Er is dus nog wat uitzoekwerk voordat ik zijn rondje roodkleur… Want ik vind het ook belangrijk dat mensen met een ‘arbeidsbeperking’ waar ik ook onder val goed worden ondersteund, ook financieel! De afgelopen weken kwam Omtzigt bij mij over als ‘behulpzaam’, maar er is genoeg leesvoer met punten. Dat ga ik een andere keer oppakken! Nu eerst uitzieken en daarna snel weer de draad oppakken 🥴 Tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *