Herfst… Het is weer de tijd!

Het regent en regent… Alles is grijs en donker. De druppels kletteren op de ramen en al kijkend in de plassen slaan de kratertjes in. De hele dag gaat het al zo en er lijkt geen einde aan te komen… Mag het voor twaalf oktober? ‘k Denk het wel! We hebben de zomer weer achter ons gelaten en die was warm, wisselvallig, maar op het laatste moment toch nog met een goede inhaalslag bezig. Het werd heet… vooral heet! Dertig plus in september is heel speciaal voor Nederlandse begrippen, maar ach… De opwarming van de aarde is de schuldige.

“Mag het voor twaalf oktober? ‘k Denk het wel!”

Mensen klagen weer en dat is begrijpelijk. De herfstdip slaat weer in en deze doet zoals elk jaar ongelukkig zijn werk. Pilletje erbij en dan maar op je tanden blijven bijten tot aan de sinterklaas- en kerstperiode… Niet te vergeten oud en nieuw! De kerstboom kan bij uitzondering al in de kamer, want het moet een lichtpuntje zijn in een donkere tijd. Juist ja… En als het kerst is gaat ie weer zo snel mogelijk naar zolder! Niet gek als hij er twee maanden heeft gestaan. Wij hebben hier altijd de regel ‘zo rond eerste adventzondag is vroeg genoeg!’

“De kerstboom kan bij uitzondering al in de kamer, want het moet een lichtpuntje zijn in een donkere tijd. Juist ja…”

Kaarsjes doen een heleboel! En het kost ook nog geen extra stroom ook. Laten we eerlijk zijn, al die oorlogen en het economische gegraai doen de energiekosten de afgelopen twee jaar behoorlijk stijgen… De decembermaand is in energieverbruik wel een uitpuilende verbruikskegel, maar het hoort erbij! Eerst moeten Sint en Pieten maar eens het land inkomen en ons allen met vijf kilo meer op de weegschaal verwennen. Heerlijke lekkernij en de leuke cadeautjes altijd… Het is weer zover: Chocolademelk in een mok, slagroom en kaneel erop en heerlijk gevulde speculaas!

“Eerst moeten Sint en Pieten maar eens het land inkomen en ons allen met vijf kilo meer op de weegschaal verwennen”

Het hoeft niet altijd zomer te zijn! We zijn gemaakt voor vier seizoenen en dat is waar we in deze seizoenen ons in horen te redden. Mét een stukje van eigen fantasie als het om gezelligheid en sfeer gaat… In plaats van de BBQ ga je gewoon gourmetten en een tent opzetten? Ga lekker naar een hotelletje op een eiland zoals Texel, Vlieland of Terschelling. Uitwaaien is heerlijk! Kan ik je zeggen. De stamppot komt weer om de hoek kijken en wij Nederlanders zijn er een kei in. We zijn weer op en top aan het stampen in de grote pan en die spekjes zijn zo lekker om er (stiekem) tussenuit te pikken. Zullen we geen afstammeling van de ekster kunnen zijn?!

“De stamppot komt weer om de hoek kijken en wij Nederlanders zijn er een kei in”

Straks gaan de bladeren weer vallen en de eerste herfststorm zal niet lang op zich laten wachten. Dan maakt Nederland er zich weer voor op en maken we ons sterk voor de winter. Eerst de herfstkleuren over een paar weken… Wauw!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *