Sterrenbeeld Stier

Beste lezer, mijn sterrenbeeld is Stier. Deze staat voor, jawel, koppigheid, maar ook voor rust en sensualiteit. Ik neem de tijd om te genieten van de dingen, hoe klein ze ook zijn… Mijn hemellichaam is Venus, de planeet van liefde en schoonheid. Verder wordt er nog verteld dat ik zintuiglijk ben ingesteld en dat ik als Stier door uitgebreide maaltijden te eten voor verwondering kan komen te staan.

Ik ben standvastig, daarmee houd ik voet bij stuk. En als laatst benoemde voorbeeld zegt ‘een bron’ dat ik uit mijn comfortzone moet komen! Ik moet mezelf dwingen om de wijde wereld in te gaan… Best herkenbaar allemaal, de Stier wordt op veel plekken als sterrenbeeld zo omschreven. Vroeger, in mijn vorig leven, verdiepte ik me in de sterrenbeelden, samen met paragnosten. Als kind keek ik elke week in tijdschriften wat de voorspelling- én de waarschuwing was voor de stier.

Toch klopten sommige dingen, maar bijbels is het niet! Mensen die in sterrenbeelden kunnen kijken en daarmee de toekomst kunnen voorspellen? God heeft er een duidelijk standpunt over:

Deuteronomium 18: 9-11

‘Als jullie in het land zijn gekomen dat de Heer God aan jullie gaat geven, moeten jullie niet dezelfde verschrikkelijke dingen gaan doen als de volken die daar nu wonen. [10] Niemand van jullie mag zijn zoon of dochter als brand-offer offeren. Jullie mogen op geen enkele manier aan waarzeggerij doen. Niet met een wichelroede, niet door voortekens uit te leggen en niet door toverij. [11] Jullie mogen ook geen geesten oproepen, met geesten praten of de geesten van gestorven mensen om raad vragen.’

Ikzelf heb ervaren dat je je op gevaarlijk gebied bevindt bij naleving van occulte praktijken zoals de voorspellende sterrenbeelden. Wakker worden met demonen naast mijn bed was geen pretje! En de verkeerde weg ingestuurd worden, daar kwam ik bedrogen mee uit…

‘Ik heb geen sterrenbeeld, maar een evenbeeld! Namelijk die van de Heere Jezus Christus’

Het kenmerk van het evenbeeld:

Bevrijd van zonde omdat Jezus voor ons aan het kruis stierf. Liefdevol door de Heilige Geest en vergeven! Een Hemelse God die mij kent en begeleidt met zijn zoon Jezus naast zich. Dát is mijn leven en wat ik anderen gun! De levensweg is de éne keer smaller dan de andere keer, maar de HEER is er altijd bij.

2 reacties

 • Heleen

  Dat is een goeie, ‘geen sterrenbeeld, maar een evenbeeld’. Als kind/tiener las ik de horoscoop in de Libelle van mijn moeder. Ik weet nog dat het bijna verslavend was. Het is echt niet onschuldig.

  • admin

   Hallo Heleen,

   Dankje voor je bericht.
   Daarom is het verstandig om allebei over het woord van God te vertellen 😉 Alleen HIJ is de betrouwbare God!

   Groetjes Bas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *