De pen neemt vakantie

Beste lezer,

Al bijna vijf jaar bestaat Bas schrijft. Een website met mijn verhaal ‘Van de kaart geveegd’, columns, gedichten, verhalen maar ook artikelen waarvan ik niet weet in welke categorie ze moeten 😊 Ik ben blij dat ik een trouw lezerspubliek heb opgebouwd, maar toch is mijn schrijfhand moe aan het worden…

Mag dat na vijf jaar? ‘k denk het wel! Daarom neemt mijn schrijvende hand even een korte pauze… Tot oktober zullen er geen nieuwe artikelen of podcasts meer verschijnen. Ik als schrijver neem tijdens deze ‘vakantie’ de tijd om mijn accu op te laden, maar ook om na te denken en vooral even te genieten van andere dingen!

Hopelijk kom ik jullie, trouwe lezers / volgers na 1 oktober weer tegen op deze website en social media en mag ik jullie weer blij maken met mijn schrijven. De afgelopen vijf jaar op schrijfgebied waren niet alleen maar ‘schrijfsels’ over koetjes en kalfjes, maar er kwamen ook serieuze levensgebeurtenissen bij kijken. Dat ging vooral over pesten en epilepsie…

Mijn proces om mijn pestverleden psychisch een plekje te geven was enorm zwaar. Jullie konden sommige dingen live volgen zeg maar… Ik schreef er gedichten over, soms verhalen en ik beschreef zelf ook waar ik doorheen ging op sommige momenten. In 2019 is als klap op de vuurpeil ‘van de kaart geveegd’ online verschenen waarin ik mijn biografie schrijf.

Deze biografie gaat over gepest worden en wat dat met mijn leven heeft gedaan. Epilepsie is wat er volgde en de mooie kant is hoe ik jaren later het Christelijk geloof weer heb opgepakt. De grote tegenvaller dat ik na bijna tien jaar weer een epileptische aanval kreeg mag natuurljjk niet vergeten worden, nouja… In mijn gedachtengang ‘kijk in heden en toekomst, niet teveel naar het verleden’ is ook veel over te zeggen 😉

‘Van de kaart geveegd’ zal voorlopig nog geen einde kennen. Het proces is mijn leven en er is één iemand die daarover gaat en dat is onze grote schepper en gids… God! Pesten en epilepsie blijft altijd dichtbij, ookal heb je therapie gehad, ookal heb je bezoekjes bij de psychiater gehad. Ookal heb ik in 2019 een grote verandering in mijn leven gehad waardoor ik weer ben gaan geloven… Nu zie ik in dat je er ook positieve dingen uit kunt halen.

Toen ik met Bas schrijft begon deed ik dat omdat ik een breed publiek wilde bereiken. Op mijn vorige website ‘Spirit of the sky’ schreef ik over paranormale dingen. Ik zat toen zelf in deze occulte wereld en waar nu op mijn huidige website het kruis van Jezus te vinden is vond je toen de Boeddha en Ying en Yang… Als je nieuwsgierig bent naar Spirit of the sky? Helaas… Die website heb ik even later uit de lucht gehaald. Dit is wie ik nu ben!

Wat zijn mijn toekomstplannen? Ik heb een grote droom om naast mijn huidige werk iets voor mezelf te beginnen. Ik heb voeger in de ICT en telecom gewerkt en die ICT droom wil ik weer werkelijkheid maken. Waarom voor mezelf beginnen? Zodat ik op eigen tempo en op mijn eigen manier mensen op gebied van ICT en grafisch (web)design kan helpen. Ik wil iets wat van mezelf is waar ik mensen mee kan helpen. Zonder teveel stress!

Ik geloof dat ik het kan! Dit staat lijnrecht tegenover eerder… Toen dacht ik het niet te kunnen omdat ik eenmaal die stempel had opgekregen. Met een Wajong status heb je net zoveel recht als iemand die dat niet heeft! Maar… het heeft bijna twintig jaar geduurd om dat in te zien! Mijn droom mag ook tot leven komen, net zoals bij die miljarden andere mensen op deze wereld… Naast dit zal ik mijn schrijvende hand, ook online, blijven gebruiken. Ookal zal er misschien het één en ander moeten veranderen in de toekomst…

Beste lezer,

Vaak begin ik mijn artikelen met deze aanhef aan het begin van een artikel, maar nu eindig ik ermee… Voorlopig!

Tot ziens op 1 oktober😉

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *