Zichtbaar uit onzichtbaar

Beste lezer,

Hoe moeilijk kan geloven soms zijn? Velen denken dat ze de enige zijn die afdwalen. Velen die de HEER in zijn hart hebben zijn weleens verdwaald in de relatie met God. Veel is onzichtbaar, maar door te lezen in de bijbel en te praten met de medemens kom je een heel eind de goede richting op. Vaak vergeten mensen ook om te luisteren. ‘Wat heeft God ècht tegen me te zeggen?’ Het is belangrijk om ‘alleen je eigen wil’ hierin uit te schakelen en je levensweg samen met God te bewandelen. Betrek de HEER bij alles. Elke dag! Door God te voelen in je hart ervaar je hem steeds meer en meer… Zijn liefde naar jou is groot en ookal lijkt het alsof Hij je in de steek laat, tóch is hij bij je. Hoe boos of hoe verdrietig je je voelt.

Bid niet alleen voor het eten en doe niet alleen je slaapgebedje… Praat met God en zie hem als je Hemelse vader. God is je gids in je leven, enkel moet je er voor openstaan. Zoals je met een mens praat kun je ook met God praten. Tenslotte: Waarom is er oorlog? Waarom is er armoede? Is dat allemaal God ’s schuld? Het zijn toch de mensen die het doen? Er is niet overal antwoord op, maar God ’s koninkrijk is eeuwig!

Hebreeën 11: 1-3:

‘Het geloof is de zekerheid dat de dingen die we verwachten, ook werkelijkheid zullen worden. Het is het bewijs van de dingen die we nog niet zien. Veel van onze voorouders zijn door hun geloof een voorbeeld voor ons geworden. Doordat we God geloven, begrijpen we dat de wereld door het woord van God is ontstaan. Wat we nu zien, is niet ontstaan uit iets zichtbaars, maar uit iets onzichtbaars, namelijk het woord van God.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *