Saucijzenbroodje

Hoe lekker is het? Je bent op je werk en er klopt iemand op het raam met ‘Saucijzenbroodjes!’ Je staat op en loopt naar de bakkersdoos waar je collega ’s bijstaan. Er is zelfs een keuze… Appelflap of Saucijzenbroodje? Nu wordt de keuze wel erg moeilijk! Eigenlijk is het niet goed voor je, maar ze roepen je al in de doos… Neem me! Je kunt je niet beheersen en steekt je hand uit. Servetje erbij en je maakt je keuze. Allebei mag niet, ookal houden ze over! Er zijn nu eenmaal etiquetten…

“Nu wordt de keuze wel erg moeilijk!”

Je hoopt dat iemand zegt ‘pak er maar nog één’ en de één voelt zich bezwaard, de ander niet. Je ochtend is weer helemaal goed en heb je geluk? Dan is er ’s middags nog iemand jarig ook… Je diëtist zou met haar juf-achtige vingers naar je wijzen, ookal is het een denkbeeldige diëtist als je die niet hebt. Een goeie smoes: ik sport ze er wel weer af! De nasmaak zit er nog steeds en met een glas water, kop thee of koffie probeer je het weg te spoelen… Want, anders ben je verkocht!

“Een goeie smoes: ik sport ze er wel weer af!”

Je wilt iemand toch niet met een halfvolle doos laten zitten? Dat hoor je vaak genoeg in de wandelgangen… Hé, maar het is beter van niet! Toch maar een handje witte druiven of een hap van die wortel? ’t Is heel normaal hè tegenwoordig? Een alternatief op gezond gebied kan handig zijn zodat de Saucijzenbroodjes of de appelflap (wat meer) verleden tijd kan zijn… Sommigen zouden dat wensen, velen niet! Het hoort erbij, ookal is het ongezond!

“’t Is heel normaal hè tegenwoordig?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *