Danken

Als we in de puree zitten zijn we geneigd om de handen te vouwen en de HEER om hulp of wijsheid te vragen. Ditzelfde geldt ook als we een wens hebben. We weten God (bijna) altijd te vinden, maar als je je eigen vader bedankt voor iets wat hij heeft waargemaakt, dan geef je hem een knuffel of bedank je hem hartelijk. Waarom God soms niet?! We zijn geneigd om te vragen en te vragen, maar waar blijft dat bedankje?!

Ikzelf betrap me er soms ook weleens mee. M’n handen vouwen is optie één, en als iets zich dan openbaard voelt dat goed en vinden we het heel normaal. We duiken er gelijk in en God denkt hoogst waarschijnlijk bij zichzelf ‘en ik dan?!’ Daarom, wees ook dankbaar en bid niet alleen in de vragende woorden, maar vouw ook je handen om te bedanken. Ook voor alles wat je wèl hebt! Dankbaar zijn is nèt zo belangrijk al bidden.

Je bent met God in goede en slechte tijden. Vergeet dat niet! Een goede relatie creëer je als je door dik en dun met elkaar communiceert en samen huilt en lacht. Waarom zou God geen humor kennen? Hij heeft het ons ook meegegeven. Maar dit even ter zijde omdat we het over dankbaar zijn hebben… De bijbel zegt er het volgende over:

Efeziërs 5: 20-21:

‘dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus God, de Vader, voor alles, en weest elkander onderdanig in de vreze van Christus’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *