Bezuinigen op telecom

Alles wordt duurder tegenwoordig. Daar hoef ik u niets over te vertellen. Maar ben je je wel bewust of je met je internet, televisie en telefoonabonnement ‘eruit haalt wat erin zit’ en misschien daarin kunt bezuinigen? We kunnen wel zeggen dat zo ‘n beetje elke Nederlander op het internet is aangesloten en ook belt en televisie kijkt. Dit doen we via een telecomprovider. Voor al deze diensten worden kosten berekend en jij als afnemer hiervan betaalt per maand een bedrag. Telecomproviders maken veel reclame en nieuwe klanten krijgen vaak aantrekkelijke aanbiedingen. Als de aanbieding verlopen is betaal je het ‘normale’ bedrag en dat kan flink hoger uitpakken!

“Telecomproviders maken veel reclame en nieuwe klanten krijgen vaak aantrekkelijke aanbiedingen”

Maar het kan anders… Want heb je dat dure TV abonnement wel écht nodig? Stel, je hebt een duur TV abonnement met 150 TV zenders en je kijkt alleen maar naar de basis zenders zoals NPO, RTL en SBS. Dan betaal je dus veel teveel! Je kunt eens bij je telecomprovider informeren wat verwijderd kan worden uit het TV abonnement. TV wordt aangeboden in zogenoemde zenderpakketten. De zenders van NPO, RTL en SBS zitten meestal in het basis abonnement. Daarbij komen dan nog, bepaald door de telecomprovider, een aantal zenders in het basispakket bij. Wil je meer films of series kijken of juist muziek of sport? Dan moet je een extra abonnement afsluiten.

“Stel, je hebt een duur TV abonnement met 150 TV zenders en je kijkt alleen maar naar de basis zenders zoals NPO, RTL en SBS. Dan betaal je dus veel teveel!”

Deze TV abonnementen verschillen qua hoogte van maandelijkse prijs. Het éne kost je bijna vier euro per maand, maar sommigen kosten vijftien euro per maand of meer. Heb je een smart TV? Dan kun je eens kijken of online aanbieder NLZIET iets voor je is. Via deze aanbieder heb je een standaard zenderpakket met de meest gekeken zenders en je hebt de beschikking over interactieve diensten. Je kunt heel veel programma ‘s zonder reclame terugkijken en zelfs vooruitkijken. Neem eens een kijkje op deze website. NLZIET kost als je het normale abonnement afneemt nog geen tientje per maand! Uiteraard kun je bij NLZIET live TV kijken in prachtige HD beeldkwaliteit.

“Heb je een smart TV? Dan kun je eens kijken of online aanbieder NLZIET iets voor je is”

Heb je een smart TV en kun je NLZIET gebruiken? Dan kan dat zomaar meer dan 25 euro per maand schelen voor alleen al het TV abonnement! Heb je geen smart tv? Dan is een Chromecast nog een optie. Klik hier voor informatie over de Chromecast. Je lokale dealer kan je hierover informeren. We gaan verder met het internet. Want haal je wel de maximale snelheid uit je internetverbinding? Stel, je woont alleen of samen en het enige wat je doet is social media, bankzaken en af en toe wat opzoeken en e-mailen. Je hebt supersnel internet via glasvezel, zo ‘n 1 Gigabit per seconde…

“Haal je wel de maximale snelheid uit je internetverbinding?”

Ik zal je vertellen dat je met zonet genoemd voorbeeld van internetgebruik nooit die 1 Gigabit per seconde benut. Tóch betaal je ervoor! 1 Gigabit internetsnelheid is handig als je met veel mensen in huis woont en heel veel up-en downloadt, bijvoorbeeld voor je werk of eigen bedrijf. En dan hebben we het over erg grote bestanden die worden verzonden en ontvangen. Dus voor je ‘normale’ internetgebruik is 50 of 100 Mbit meer als voldoende. Een voorbeeld: de meeste internetproviders bieden de volgende snelheden aan: 50 Mbit, 100 Mbit, 250 Mbit, 500 Mbit of 1 Gigabit. Bij de meeste telecomproviders kun je elke maand je internetsnelheid aanpassen. Dus probeer het eens uit!

“Tóch betaal je ervoor!”

Je bespaart met internetsnelheid verlagen een paar euro tot meer dan een tientje. Je zult je afvragen of het nog wat uitmaakt qua het aantal op het internet aangesloten apparaten in huis? Als je niet erg grote bestanden up- en downloadt met ál die apparaten dan is het geen enkel probleem als je een lagere snelheid neemt! Als laatst gaan we het hebben over het telefoonabonnement: kijk naar het aantal belminuten die je hebt en of je daar overheen komt. Kom je er nooit overheen of gebruik je elke maand maar de helft of minder? Dan kun je ook daarop bezuinigen. Onbeperkt bellen is erg handig om extra kosten te voorkomen en bel je veel? Dan kun je dat het beste blijven aanhouden.

“Als je niet erg grote bestanden up- en downloadt met ál die apparaten dan is het geen enkel probleem als je een lagere snelheid neemt! “

Heb je een vaste telefoon met bijvoorbeeld onbeperkt bellen én een mobiele telefoon met onbeperkt bellen? Dan loopt dat vaak al hoger op in de papieren qua abonnement. Denk er eens over na of je óf de vaste telefoon er helemaal uit doet of dat je je abonnement van de vaste lijn goedkoper maakt. Hetzelfde geldt voor mobiel internet. Gebruik je veel mobiel internet dan kun je je abonnement laten wat het is. Maar gebruik je het heel weinig? Of helemaal niet? Ga dan eens na of je je mobiel internet abonnement kunt verlagen qua MB ‘s waar je naar betaalt of misschien kun je het hele mobiel internet abonnement wel stopzetten… Ook hierin bespaar je enkele euro ‘s tot meer dan een tientje!

“Denk er eens over na of je óf de vaste telefoon er helemaal uit doet of dat je je abonnement van de vaste lijn goedkoper maakt

Bij veel mensen kun je op het draadloze Wifi netwerk. En dat is voor jou als gast waar je komt gewoon gratis! Ga je op bezoek of ga je naar een restaurant of wat dan ook? Informeer dan naar de wifi! Natuurlijk kun je ook voor het totaalbeeld internet, TV en telefoon van telecomprovider wisselen. Informeer goed of je écht goedkoper uit bent en wat de voorwaarden zijn! Het is belangrijk dat je in je huidige contract kijkt wat de voorwaarden van het aanpassen van het abonnement zijn en of je al van het huidige contract af kan. Je kan natuurlijk altijd een telefoontje wagen aan de klantenservice van je telecomprovider. Heel veel succes met besparen en vergeet niet… Alles wat je maandelijks bespaart kan genoeg zijn voor een weekendje weg of een halve vakantie!

“Informeer goed of je écht goedkoper uit bent en wat de voorwaarden zijn!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *