Arm en rijk

Beste lezer, in dit artikel ga ik het met je hebben over ‘arm en rijk’ zoals je in de titel al had kunnen lezen. Want wat zegt de bijbel er eigenlijk over? Hoe staat God hierin? Er zijn vele Bijbelteksten die over dit onderwerp gaan en het is ook wel een belangrijk iets. Geld is vaak de barricade die bij veel mensen moet worden ‘doorbroken’. Want geld is je status, toch?! Als je arm bent zegt dat iets over je status, want ‘je stelt niets voor’ en als je rijk bent ben je ‘alles’… Voor God ben je ondanks arm of rijk tóch belangrijk. Maar er is wel een waarschuwing, voornamelijk bij mensen die rijk zijn: nu sta je te glinsteren van rijkdom, maar vroeg of laat stopt het en houdt het leven hier op…

“Voor God ben je ondanks arm of rijk tóch belangrijk”

Zie het als een bloemetje in het gras. Het straalt van pracht aan alle kanten, maar op een dag zal het bloemetje afvallen omdat de zon heet wordt en het gras verdroogt. Er is niets moois meer aan. Misschien hard gezegd, maar als je verder nadenkt, dan is het toch ook zo?! God heeft je nú op aarde nodig, maar ook in de Hemel. Daarin hebben we een levensdoel en vooral één met bediening. Open je ogen en kijk wat er écht toe doet… En dit geldt naast rijkdom ook voor de armen. Wees rijk in God en ervaar hoe het is om écht nuttig te zijn voor de Heer en de mensen om je heen!

Jakobus 1: 9-11:

Als je niet veel geld hebt, mag je er blij over zijn dat je voor God toch belangrijk bent. Maar als je rijk bent, moet je eraan denken dat God jouw geld niet zo belangrijk vindt. Want op een dag zul je er niet meer zijn. Net zoals een mooie bloem in het gras op een dag verdwenen is. Want als de zon opkomt en heet wordt, verdroogt het gras en valt de bloem af. Er is niets moois meer aan. Zo zal ook een rijk mens met al zijn mooie plannen er op een dag niet meer zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *