Als je wakker wordt…

Je wordt wakker. Je opent je ogen… Het is weer een nieuwe dag en de wekker van je telefoon begint te pingelen. Het bekende ‘coming home’ melodietje klinkt en dat geeft je een blije glimlach… De normaliteit begint weer met een kop thee of een bak koffie. Hmmm, heerlijk! Douchen, fris en fruitig aankleden, en gaan met die banaan, auto, bus of fiets!

Op naar kantoor. Je vijfdagelijkse bezigheid om je ‘kijk en luistergeld, huis en overig levensonderhoud te betalen’ Sparen voor vakantie en je hobby. That ’s life! De zon schuift steeds verder naar boven en op je koppie glimt ondertussen je haar. Het is weer die dag, één van de velen om naar je werk te gaan en collega ’s te begroeten, helpen en koffie te schenken omdat dat onderling om de beurt gebeurt.

Werken aan je project, werken aan je doel, werken aan dat wat van je wordt gevraagd… Het staat overal voor. Dát is het streven naar dat trotse, dat goede gevoel en dat je ervoor staat ‘ik heb dag gedaan!’ en je baas? Die stort meer geld op je rekening als bonus omdat je hem positief hebt gepromoot en jouw product nu knalt zoals geen ander dat heeft gedaan!

’s Avonds rijd je naar huis, of op die andere manier… Eenmaal thuis staat het eten klaar of begin je nog met koken. Of is het toch voor deze éne keer snackbar? Lekker ongezond bunkeren en morgen het er maar weer af sporten in de sportschool? Kan toch voor een keertje? Te moe om zelf wijs te koken of misschien omdat je op dat moment alleen bent…

En dan, vijf verschillende avonden van thuiszitten, club, sportschool, Netflix, samen met lief, huishouding, hobby, vrienden, familie, verjaardag, diplomauitreiking, ouderavond, winkel, en nog duizenden andere dingen meer… Jawel, dat is het leven vijf dagen per week, behalve in het weekend… Dán heb je andere dingen.

Klussen en naar de bouwmarkt, sport, huishouding wat je doordeweeks niet klaarkreeg, samen wandelen, fietsen of naar dat feestje, financiën bekijken, balen dat er zoveel af is gegaan of dat het juist heel goed gaat! Je hobby die doordeweeks te weinig aandacht had, familie en vriendendingen en… niet te vergeten je partner! Héél belangrijk. Dát is weekend, ook het leven…

Naast al die dingen kom je toe aan rust… Hoe dan ook, jij, wij, de maatschappij propt het ergens tussen, en dan voornamelijk op zondag… Want, dat doet het hart rustiger kloppen net zoals je brein rustigaan gaat doen. En dan, ’s avonds studio sport en daarna weer voorbereiden op de nieuwe week! Maar… Over een paar weken is het eindelijk zover… Jawel, een welverdiende vakantie!

Dat is,

Het leven,

Soms met de normale dingen, soms met nieuwe dingen en soms met…

Vul zelf maar in!

Slaaplekker…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *