Eten delen

Vooral in deze tijd komt dit onderwerp met bijhorende Bijbeltekst extra naar voren. Armoede neemt toe door stijgende energieprijzen en wat dacht je van de boodschappen? Een mandje vol kan maar zo vijftig euro afrekenen (of meer) betekenen aan de kassa. Voor veel mensen is het al onbetaalbaar en zij komen in de armoede terecht. Kinderen die zonder eten naar school moeten en ouders die zichzelf te kort moeten doen omdat ze anders hun kinderen helemaal niet kunnen laten eten. Deze schrijnende dingen gebeuren nu ook in Nederland!

De wereld staat op z ‘n kop. Het huilt tranen en bloedt… Ik hoor sommigen over de eindtijd praten en ik geloof er absoluut in. Totdat het zover is dat de Here Jezus terugkomt kunnen we er nu extra voor elkaar zijn. Gelukkig gebeurt dit ook met weggeefhoeken, zowel online als in het echt maar ook de steeds meer wordende weggeefkastjes met wat levensmiddelen of producten zoals maandverband. De maatschappij heeft elkaar nodig en nog belangrijker… God! Het is belangrijk om te vertellen over het discipelschap van de Heere Jezus en over God. Niemand hoeft een brood tekort te komen, maar daar is wel liefde en medeleven voor nodig.

In de bijbel staat er een mooie Bijbeltekst waarin een maaltijd voor 4000 mensen wordt uitgedeeld. Dit gaat over ‘jezelf inzetten’ voor anderen met behulp van God en de Heere Jezus.

Marcus 8: 1-9‘Er waren veel mensen naar Jezus komen luisteren. Toen Hij zag dat zij geen eten meer hadden, riep Hij zijn leerlingen bij Zich. ‘Ik heb met die mensen te doen,’ zei Hij. ‘Zij zijn hier al drie dagen en hebben niets meer te eten. Ik kan ze zo niet naar huis laten gaan. Sommigen komen van heel ver. Ze zouden onderweg flauwvallen van de honger.’ ‘Waar halen we hier ooit brood vandaan?’ vroegen zijn leerlingen. ‘Voor al die mensen! Hier woont immers niemand!’ ‘Hoeveel broden hebben jullie bij je?’ vroeg Hij. ‘Zeven,’ antwoordden zij. Hij zei dat iedereen op de grond moest gaan zitten. Daarna nam Hij de zeven broden, dankte God ervoor en brak ze in stukken. Zijn leerlingen brachten het brood naar de mensen. Er waren ook nog een paar visjes. Hij dankte God ervoor en zei tegen zijn leerlingen dat ze die ook aan de mensen moesten geven. Iedereen at tot hij genoeg had. Er bleef zelfs nog over. Zeven manden vol. En er waren wel zoʼn vierduizend mensen!’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *