Wie is Jezus en de Heilige Geest?

Jezus en de Heilige Geest, je hebt er vast van gehoord. Jezus is de zoon van God die ook op aarde heeft geleefd. Nadat Jezus weer naar de hemel is gegaan hebben mensen de Heilige Geest gekregen. De Heilige Geest leidt, bemoedigt en inspireert en deze leeft in ‘jezelf’. Hij leidt je om je leven hier op aarde te leven zoals Jezus. Je kunt het ook wel ‘de verbinding met God en Jezus’ noemen. In de tijd dat Jezus op aarde leefdde heeft hij zijn discipelen laten zien om als ‘Christen’ op deze aarde te leven. De discipelen waren leerlingen en volgelingen van Jezus. Op goede vrijdag is Jezus aan het kruis gehangen omdat hij de niet gelovigen schaadde met ‘zijn geloof’. Er waren daar tegenover veel discipelen van Jezus en daar kwam jaloezie over onder het volk dat niet geloofde in het Christendom. Je kunt je dus voorstellen dat veel mensen Jezus dood wilden hebben.

Jezus is daarbij ook aan het kruis gestorven om onze zonden te vergeven! Met veel pijn, verdriet en lijden is Jezus voor ons aan het kruis gestorven, voor onze zonden, omdat God en Jezus van ons houdt! Tijdens Pasen vieren we dat Jezus uit de dood is opgestaan en dat vieren we elk jaar. We staan daarbij ook elk jaar stil bij de kruisiging van Jezus en dat doen we op goede vrijdag. Een ander feest dat we ook elk jaar vieren, op 25 en 26 december is Kerst, daarmee vieren we de geboorte van Jezus. De aardse ouders van Jezus zijn Jozef en Maria. De naam Jezus betekent ‘redder’. Toen Jezus na de opstanding weer terug ging naar de hemel, op Hemelvaartsdag, beloofde hij de discipelen, maar ook ieder mens altijd bij hen te zijn, en daarom heeft hij iedereen de Heilige Geest gegeven. En dat vieren we met Pinksteren. Tegenwoordig leeft de Heilige Geest nog steeds in iedereen, maar je moet je hart wel bij de HEER leggen om het te kunnen ervaren. Als je de bijbel pakt en het Nieuwe Testament openslaat dan lees je veel over Jezus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *