Wat is hemelvaart en pinksteren?

Na Pasen vieren we elk jaar hemelvaart en Pinksteren. Het woord hemelvaart zegt het eigenlijk al, Jezus gaat terug naar de hemel en voor hem komt in de plaats de Heilige Geest. Deze Heilige Geest helpt een ieder die een volgeling van Jezus wil zijn en daarnaast begeleidt de Heilige Geest ook in het delen van het Christelijk geloof. “Vertel zoveel mogelijk over wat Jezus is overkomen en heeft gedaan” en als je kiest voor HEM, de zoon van God, dus in principe voor God dan zal je een goed leven hebben en het in je krijgen om ook anderen te vertellen over het geloof. Zie de Heilige Geest als een soort van gids. Maar hoe gebeurde dit? Dat is ook nog een heel speciaal verhaal. Want als ik je vertel dat bij alle discipelen een vuurtje boven hun hoofd kwam dan zou je me toch voor gek verklaren? Met Pinksteren vieren we de komst van de Heilige Geest.

De discipelen van Jezus die net afscheid hebben moeten nemen van Jezus omdat hij weer naar de hemel ging hoorden plots in de ruimte waar ze waren een enorme windvlaag. Er verschenen vlammen die op de discipelen rustte en op dat moment werd een ieder ‘gevuld’ met de Heilige Geest. Vanaf dat moment begon de ontwikkeling van de kerk en sloten veel mensen tot de dag van vandaag zich aan bij deze kerk en ervaarden zij hoe het is om samen met de Heilige Geest te geloven in Jezus, dus God. Elke dag veranderen mensen in positieve zin omdat ze hun hart bij de HEER neerleggen en de Heilige Geest mogen ontvangen. Genezing, lichamelijk én geestelijk vindt elke dag plaats! Mensen worden bezaaid met liefde en warmte en elke dag wordt er afgerekend met het negatieve!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *