Wat is de bijbel?

De bijbel is het boek met het woord van God! Als je de bijbel leest dan denk je misschien bij jezelf ‘is dit allemaal werkelijk gebeurd’? Als je nu om je heen kijkt maar ook eens goed bij jezelf, denk je dan dat God nooit geen wonderen meer uitvoert? Ze kunnen ook heel klein zijn, dus niet altijd zo groot als het verhaal van bijvoorbeeld Mozes waarbij de zee ‘aan de kant gaat’ zodat ze verder kunnen vluchten voor de Egyptenaren. Veel niet Christenen vinden de bijbel een soort sprookjesboek, en ergens is dit ook wel te begrijpen als je alle verhalen leest met de ‘wonderen’ of gebeurtenissen die we ons nu niet kunnen voorstellen. Christenen proberen zoveel mogelijk via de bijbel te leven, omdat deze vertelt hoe je een zo goed mogelijk (Christelijk) leven kunt hebben. De tien geboden, twee stenen waarop staat wat wel en niet mag staat bijvoorbeeld in deze bijbel, net zoals het ‘onze vader’.

Als je de bijbel leest kan het zijn dat je dingen tegenkomt waar je niets van begrijpt, maar veel dingen zullen je wel duidelijk zijn. De bijbel kan serieus je ‘connectie’ met God versterken. De bijbel bestaat uit 66 boeken, en deze zijn weer verdeeld over het Oude en het Nieuwe Testament. Vanaf het moment dat Jezus geboren is begint in de bijbel het Nieuwe Testament.

In het nieuwe testament lees je bijvoorbeeld wat voor leven Jezus als de zoon van God hier op aarde heeft gehad en tevens de goede voorbeelden, wonderen en genezingen die hij verrichtte. De gehele bijbel lezen doe je niet ‘even’. Neem er fatsoenlijk de tijd voor! Vooral om sommige dingen tot je te laten komen. Er zijn ook veel online bijbels die je op internet gratis kunt raadplegen, maar het is altijd handig om een papieren exemplaar te hebben. Als je naar de kerk gaat vinden veel mensen een papieren bijbel handiger om mee te nemen, maar je kunt ook een ‘bijbel app’ installeren op je Smartphone en overal waar je bent de bijbel raadplegen. Uit onderzoek blijkt dat de bijbel het meest verkochte boek van de wereld is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *