Leef mee!

Zoekend in de bijbel kom ik bij een Bijbeltekst die vertelt dat we onze medemens wat van God moeten meegeven maar ook moeten oppassen. Niet iedereen is gediend van ‘Gods’ verlossende woord’ wat we iedereen gunnen. De verleiding kan groot zijn dat wij worden beïnvloed door hen. Dat klinkt allemaal heel ernstig, zowel het laatste stukje van onderstaande Bijbeltekst, maar het is heel belangrijk om je harnas aan te trekken en mogelijk je zwaard te heffen.

Blijf sterk in je eigen geloof. Dat is de boodschap. Wil de ander niet in je gesprek mee? Dan is er één mogelijkheid en dat is ‘stop’. Als iemand niet wil, dan is het zijn of haar goed recht. De consequenties zijn dan ook voor hen. Het enige wat je zelf kunt doen is bidden… Vraag of God een hart kan raken van diegene die je hebt aangesproken.

Soms heeft het (lang) tijd nodig bij iemand. Vroeg of laat kan iemand alsnog geraakt worden door ‘jouw herinnering’. Want ‘toendertijd’ heb jij verteld over ‘iemand die God heet’ en van je houdt. Een God die bevrijdt. Dagelijks komen velen over de hele wereld tot het Christelijk geloof. Is hij / zij de volgende? Lees onderstaande Bijbeltekst uit Judas 1:

Judas 1: 22-23

Leef mee met de mensen die twijfelen. Houd hen vast en red hen uit het vuur. Maar bij sommige mensen moet u voorzichtig zijn met uw medeleven, u zou mogelijk door hun zonden kunnen worden beïnvloed. Haat elk spoor van hun zonde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *