Hoe ontstond het allemaal?

Wie en wat is God? Het antwoord: onze schepper en heilige vader! We spreken hem aan op verschillende manieren, bijvoorbeeld ‘HERE’ of ‘HEER’ of gewoon voor ‘God’. Hij heeft de aarde gemaakt in zes dagen, waarvan hij de hele wereld heeft volbracht en toen op de zevende dag rust nam. De zevende dag werd later ook de rustdag, ofwel de zaterdag. (sabbat). Tegenwoordig wordt in de meeste landen op de hele wereld de zondag gebruikt als rustdag. De eerste mens was Adam, maar hij voelde zich eenzaam in de prachtige wereld tussen alle natuur en dieren. Toen kwam er de vrouw, en zij werd Eva genoemd. God liet weten dat geen enkel mens eenzaam hoeft te zijn. Toch kwam op een dag in het paradijs, wat het Hof van Eden heette, de slang en dat was Satan. Satan is de ‘tegenpool’ van God die probeert om mensen tegen God te keren. We noemen Satan ook wel de Duivel.

God zei tegen Adam en Eva: ‘Jullie mogen overal van eten, behalve van die ene boom, de boom van kennis van goed en kwaad. Wanneer jullie daarvan eten zullen jullie sterven!” Satan vertelde dat als men van de ‘verboden boom’ zou eten je net zo zou worden als God. Er werd toch van de verboden boom gegeten en vanaf dat moment begon de zonde. Op dat moment moesten Adam en Eva, maar ook de vele mensen die erop volgden hard werken voor hun levensonderhoud en iedereen zal sterven! Vanaf dat moment is het leven zoals het nu is! Een leven met een combi van goed en kwaad, een leven waarbij iedereen ook met de verleiding van Satan te maken krijgt. Elke dag zullen we moeten kiezen voor het positieve of het negatieve… Als je de bijbel pakt kun je het allereerste hoofdstuk ‘GENESIS’ erbij pakken waarin het ontstaan van de aarde en het leven, maar ook de zonde van Adam en Eva door Satan volledig te vinden is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *