Hoe kan ik het kwade weerstaan?

We hebben er allemaal mee te maken. Het kwade! Hoe kan je je verdedigen tegen de invloeden van de Duivel? Dit is niet altijd makkelijk omdat de Duivel, Satan ook sterker kan zijn dan de mens maar niet sterker dan God! In gebed mag je altijd vragen om hulp. Vraag aan God of hij je bij wil staan en het kwade wil wegsturen. Je mag zelf ook de Duivel wegjagen. Spreek gewoon hardop uit ‘Satan, in Jezus’ naam verdwijn! Ik ben een kind van God en ik heb je niet nodig!‘ Beveel hem om te verdwijnen en laat merken dat jij de baas bent in je leven met God. Bid dat God zijn Heilige Geest laat komen op de plekken waar het pijn doet of waar je verleiding voelt. Satan probeert je het meest te raken op je kwetsbare plekken maar hef je Goddelijk zwaard en vraag God om hulp.

De duivel uit zich op verschillende manieren naar mensen. Bijvoorbeeld door mensen te verblinden met valse hoop. Hij zaait twijfel en hij praat je extra schuldgevoel aan. Verleiding is misschien nog wel het moeilijkste. Want pornografie, horror, vreemdgaan of het opzettelijk pijnigen van andere mensen is voor veel mensen dagelijkse kost. De opsomming van net is nooit van het goede, want men doet er altijd iemand kwaad mee inclusief zichzelf! Probeer om hier zo ver mogelijk vandaan te blijven! Lukt het je niet alleen om jezelf te wapenen tegen het kwade? Schaam je niet en zoek hulp bij een kerk of een ‘medechristen’!

Een veel uitgesproken uitspraak is ‘ik kan het niet’. Mensen zeggen het tegen zichzelf maar ook al te snel tegen een ander. De Duivel probeert om je vertrouwen af te breken, want hoe mooi is het als hij God kan pijnigen door jou te kort te doen? Voorbeeld: je staat op het punt van promotie omdat je baas vertrouwen in je heeft en je graag iets gunt terwijl jij het afketst…

Zoals je wellicht weet is er op de wereld veel aan de hand. Al vanaf de bijbelse tijd woeden er oorlogen en draait veel om macht en haat. Sommige mensen zijn vergeten hoe het is om échte liefde te voelen waarbij macht niet belangrijk is! Vanzelfsprekend wordt er haat gecreëerd. Want, men wil de mensen uit de weg ruimen die je in de weg zitten! Een beetje van jezelf en véél van Satan zorgen er wel voor dat je jezelf zo erg hekelt aan iemand of groepen mensen dat je vuur spuugt.

Satan, ook wel Lucifer genoemd is door God uit de hemel gestuurd omdat hij tegen God in opstand kwam. Hij wilde net zoals God zijn maar hij kreeg zijn zin niet. Toen is hij het kwade gaan doen en probeert hij tot op de dag van vandaag samen met zijn Engelen, ook wel demonen genoemd, om de prachtige creatie van God te schaden. Daarom hebben we elke dag de keuze: kiezen we voor het goede of het kwade? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *