Godsdienst op de werkvloer

Je bent zelf Christen, misschien ben je het net geworden en wil je misschien wel de boodschap uiten aan bijvoorbeeld je collega ‘s. Dit kan erg spannend zijn, en je weet al zeker dat niet iedereen ervan gediend zal zijn als jij het hun komt vertellen… Volg hierin je gevoel en luister naar wat ‘de ander / je collega’ je te zeggen heeft. Vergeet één ding niet, niet iedereen heeft een hekel aan het geloof! We zijn allemaal verschillende mensen met verschillende meningen en gesproken uit eigen ervaring zijn er mensen die er juist wél meer van willen weten. Is er geen discussie mogelijk? Jammer dan voor hun! Je gaat met je collega ‘s lunchen en je wilt zelf bidden, natuurlijk is het een verstandig idee om met je collega ‘s te bespreken dat je Christen bent en graag bidt voor het eten. Het is aan hun of ze er gehoor aan geven en of ze een momentje wachten totdat jij klaar bent met gebed. Zou wel netjes zijn, maar helaas gebeurt het niet altijd!

De reactie en het delen van ervaringen
Omdat je Christen bent houd je je aan bepaalde ‘gewoontes’ maar dat geldt niet voor iedereen. Niet-Christenen kunnen soms behoorlijk heftig reageren als jij begint te spreken over het Christendom of gaat bidden. Mocht er absoluut geen ruimte zijn voor gesprek dan kun je het het beste negeren bij de betreffende personen. Je hoeft trouwens niet alles te accepteren wat er tegen je wordt gezegd als het te ver gaat. Men heeft je ter aller tijden in je waarde te laten! Jij bent wie je bent en je mag je laten zien wie je bent! Mét je Christelijk geloof… En voor diegenen die wel interesse hebben in het geloof: Het helpt als je je eigen ervaring deelt. Hoe ben jij aan het Christendom gekomen? Hoe heeft God jou geraakt? Wat is er gebeurd waardoor jij nu Christen bent? Pak het subtiel aan en volg vooral je eigen gezonde verstand en gevoel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *