Geloven is liefde!

Geloven is liefde, want God en Jezus is liefde. Dit is een moeilijke opgave want probeer eens liefde aan iedereen te geven… Er zijn altijd mensen in je leven waar je minder mee hebt of zelfs een hekel aan hebt. Bijvoorbeeld iemand die jou erg veel pijn heeft gedaan. Waar komt die boosheid vandaan? Het is allemaal het ‘niet Goddelijke’ wat op je pad komt want het is de duivel, Satan die hier elke keer een schepje bovenop doet! Je voelt bitterheid als je eraan terug denkt en je hart wordt elke keer gekwetst… Leg dit bij de HEER neer! Ga met God in gebed en vertel waar je mee zit… Natuurlijk kunnen littekens blijven zitten en kunnen die gaan etteren, maar ook daarvoor kan worden gebeden. Het enige is dat je je hart volledig aan de HEER geeft en dan kan worden afgerekend met deze vorm van ‘oud zeer’.

Voor je laten bidden om vergeving te vragen is één, maar het écht willen is optie nummer twéé. Kun jij loslaten wat je in het verleden is aangedaan? Echt alles?! Pijn mag er zijn, want dat hoort nu eenmaal ‘bij het evenwicht’ van het leven. Hiermee bedoel ik pijn en vreugde. Probeer er middenin te blijven staan want we hebben allemaal te maken met voor-en tegenslagen. Helaas ervaart de één meer pijn dan de ander en waarom dat zo is?! Dat is een moeilijk antwoord om te geven. Zijn het de keuzes die je maakt? Is het (gewoon) datgene wat op je pad komt en je er sterker uit moet zien te komen? Ook daarvoor kan gebeden worden en kun je hierin je hart bij de HEER leggen voor genezing. Meer over het onderwerp ‘liefde’ kun je in 1 Johannes 4 vinden en voornamelijk vers 8 is een aanrader! Veel succes met het delen en ontvangen van liefde, want het is zo mooi…

Als je de keuze hebt gemaakt om voor God te kiezen zal HIJ met je aan de slag gaan. Zie het als de deur die jij open moet doen om God binnen te kunnen laten in je huis. Alleen jij kunt deze deur openen en alleen jij kunt God toelaten in je leven! Subtiel gaat God een nóg mooier mens van je maken en zal gedurende je ‘bevrijding’ het mooie laten groeien en dat waar je niets aan hebt uiteindelijk uit je leven laten verdwijnen. Je zal anders met mensen omgaan, namelijk in liefde en warmte en je zult merken dat ook mensen dichter bij jou komen… Je huis wordt opengesteld voor de mensen om je heen want je wil samen zijn  en het liefst samen discipel zijn van God. Wees niet bang! HIJ zal je doen inzien wat écht bij je past en waar je hart écht sneller van zal kloppen. Al je zonden worden vergeven, want Jezus, de zoon van God is voor ons allemaal gestorven aan het kruis om onze zonden te vergeven. Hoe erg je ook gezondigd hebt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *