Geloven is goed!

De angst om te laten zien dat je gelooft als Christen en het delen van het geloof met anderen om je heen… Het is een bekend probleem waar vooral beginnend Christenen of mensen die nu al door God worden geraakt mee te maken hebben. Word je uitgelachen of uitgescholden? Voor paal gezet omdat je rare dingen zegt volgens de niet Christenen? Je vertelt onzin en er klopt helemaal niets van? Al die opwekkingsmuziek en Bijbelverhalen? Die verhalen over wonderen en genezing, dat is toch allemaal onzin? En dan die psalmen, kom op! Het is makkelijk, heel makkelijk om dit tegen een Christen te zeggen, maar het probleem zit bij de persoon die dit zegt! Wat zit er achter de reactie, wat is er gebeurd met deze persoon of heeft hij of zij het niet meegekregen in de opvoeding?

Teleurstellingen, misbruik, oud wrok en bitterheid zijn veel voorkomende oorzaken van dit gedrag bij mensen… Christendom is door God bij je hart laten komen en er door Hem aan laten werken. Je mag je masker afzetten en de pure jij laten zien aan mensen om je heen en heel belangrijk: ook aan God. Christen worden is gereinigd en bevrijd worden. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot maar wel met een fantastisch resultaat! Genezing in jezelf en dan uiteindelijk deze ervaring delen met een ander, want wie gun je dat nu niet? Je raakt soms dingen kwijt maar er komen hele mooie dingen voor in de plaats terug.

Als je zelf je hart bij God hebt gelegd kun je ook de ander helpen om de weg naar bevrijding te vinden. Je kunt niet iedereen raken met je poging, maar vergeet niet dat er altijd iemand is die je kunt helpen. Er is altijd iemand op zoek naar iemand zoals jij…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *