De weg naar Golgotha

Beste lezer, dit keer een gedicht over de weg naar Golgotha. Hierin lees je hoe de lijdensweg van Jezus was en hoe hij aan het kruis voor onze zonden is gestorven. Maar niet te vergeten: Hij is ook weer opgestaan en hij leeft nog steeds met zijn Heilige Geest!

‘De weg naar Golgotha, een lijdensweg naar nog meer lijden voor ons… Pijn, verdriet, verraad, alles heeft hij meegemaakt! Alles om onze zonden te vergeven. Velen veroordeelden hem, omdat hij de Messias is! De zoon van God, de onderwijzer, een ware held, maar zij zagen het niet…

Haat, bitterheid, macht en hebzucht… Zij wisten niet beter! Zij, de onwetenden sloegen hem aan het kruis. Daar hing hij… Dagenlang bespuugd en uitgescholden. Totdat ‘het is volbracht’ klonk en zijn ogen sloten…

Maar zij wisten niet, zij wisten niet dat hij weer zou opstaan en het graf leeg zou zijn… Jezus heeft de dood overwonnen. De verlosser, genezer en leermeester leeft! Het open graf staat centraal. Wat staat bij jou centraal? Jezus is in de Hemel. Daar heeft hij nu zijn taak voordat hij jou en mij ophaalt…’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *