De kerk, waarom en welke?

De kerk is het huis van God. Het is de plek waar mensen hun geloof samen kunnen praktiseren. In de kerk worden liederen en psalmen gezongen, verhalen voorgelezen uit de bijbel en naar aanleiding van bijbelverhalen of gebeurtenissen op de wereld worden preken of toespraken gehouden. In de kerk wordt ook samen gebeden en op verzoek 1 op 1. Verder wordt de kerk ook gebruikt voor activiteiten op geloofsgebied. Welke kerk past bij jou? Dat is een veel voorkomende vraag en het antwoord dat erop volgt is: loop een kerk binnen en maak gewoon een dienst mee of meerdere. Ga sfeertje proeven en ga ook eens langs andere kerken. Een soort van kerkenrondje… Vraag jezelf af ‘past deze kerk bij me of bij ons?’. Er zijn ook steeds meer kleinere kerkgemeente ‘s in opkomst en deze zijn ook écht het aanraden waard om eens te komen kijken als je nog op zoek bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *