De Heer is waardig opgestaan

Hoera! Het is Pasen. De Heer is opgestaan en heeft de dood overwonnen. Na intens verdriet is de steen weggerold, want Jezus heeft onze zonden vergeven. Alles is vrijgekocht en hij leeft! Wij mogen dit vieren. In vreugde en met dankbaarheid.

Fijne Paasdagen, het klinkt vriendelijk naar elkaar. De paaseitjes en andere lekkernij liggen klaar op tafel. We eten samen en daarmee maken we twee paasdagen vol. Daarbij komt ‘velen voelen zich vol na het eten’ Maar weet je hoe vol Jezus zich voelde na zijn overwinning voor ons?

Velen staan er helaas niet bij stil, en misschien lijkt het voor sommige lezers allemaal wel een sprookje… Maar als je je hart eens voor één keer opent voor de Heer. Zonder blokkades zoals schaamte. Zonder bitterheid en boosheid… Wat gebeurt er dan? Probeer die negativiteit eens voor één keer naast je neer te leggen… Want je zou kunnen denken ‘als ik het kan dan kan jij het toch ook?’

Mattheus 28: 18-20Jezus kwam dichterbij en zei tegen hen: ‘Ik heb alle macht in hemel en op aarde gekregen. Ga er daarom op uit om alle volken tot mijn leerlingen te maken. Doop hen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Leer hen altijd te doen wat Ik u heb gezegd. En vergeet dit niet: Ik ben altijd bij u, tot het einde van de tijd.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *