Bidden, hoe en waarom?

Bidden, waarom doen we dat?! En hoe doen we dat? Gebruikelijk is om dat met gevouwen handen te doen, maar het is geen must! Je kunt tegen de HEER praten als je eigen vader. Hij luistert altijd naar je en hij zal bij je zijn in geluk en pijn. Bidden is het contact leggen met de HEER om iets te vragen of, ook belangrijk, om ergens voor te danken. Bid vanuit je hart, zeg het precies zoals jij het voelt! De HEER ziet je verdriet en je geluk, maar ook wat je misschien hier op aarde probeert verborgen te houden, wat het ook mag zijn… Misschien omdat je je ergens voor schaamt, of omdat het niet kan vanwege andere beperkingen die zijn opgelegd door anderen. Bidden doe je alleen of met anderen. Samen bidden is ook erg krachtig en mooi! Heb je er in je eentje moeite mee? Schaam je niet om het te vragen aan mensen om je heen die ook Christen zijn.

Mensen, en dan voornamelijk Christenen, bidden om te vragen voor kracht of wijsheid. Ze bidden voor energie of genezing of ze vragen in hun gebed voor duidelijkheid in iets. Het maakt in principe niet uit waarvoor je bidt, als je het maar écht nodig hebt in je leven! God geeft je wat je nodig hebt in je leven, maar laat je soms ook afstand nemen van dingen die je niet (meer) nodig hebt. Je kunt altijd in gebed vragen om begeleiding hierin, om duidelijkheid. In gebed mag je ook je gevoel laten spreken. Als je boos bent, als je verdrietig bent, als je het niet meer ziet zitten, als je je alleen voelt, misschien wel eenzaam, als je je in de steek gelaten voelt, maar misschien zelfs als je God ‘s aanwezigheid niet voelt door iets dat je is overkomen… Je mag ook altijd naar de Heilige Geest vragen en hij zal in je komen! Stel alleen wél je hart open voor de HEER en hij zal je helpen.

Ookal ben je geen Christen, ookal ga je nooit naar de kerk, ookal heb je nooit iets met geloof gedaan… Bidden mag je altijd! Het is nooit te vroeg of te laat, je hebt altijd de mogelijkheid om te kiezen voor God! Hij vergeeft je, maar je moet er wel zelf om vragen. Als je vanuit je hart en oprecht voor de HEER wilt gaan, dan zal hij je helpen! In de bijbel vind je meer over bidden: 1 Johannes 5:14 en 1 Thessalonicenzen 5:16-18.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *