Belangrijk en dankbaar

Wat ik belangrijk vind, maar ook dankbaar werk… De digitale wereld overbrengen naar mensen om me heen! Want wat zijn de mogelijkheden en hoever gaan deze mogelijkheden? Nou, ze zijn bijna eindeloos! Je eigen website maken, zelf foto ’s bewerken of creatief zijn met het maken van afbeeldingen. Vroeger typte men een brief met de typemachine, tegenwoordig zijn er prachtige softwarepakketten die je helpen om de mooiste brieven en teksten te maken. Een ouderwetse diaprojector? Nee, dat is pas ouderwets…

Sluit een laptop aan op een TV met een kabeltje of het liefst draadloos en voila … Er is beeld en de presentatie komt superscherp voorbij. Een brief sturen hoeft (bijna) niet meer. Want er is toch e-mail, WhatsApp en Facebook? Interactief met filmpjes en foto ’s en het is nog leuker ook! Laat pen en papier maar zitten. Bankzaken en overheid, ook dat regel je digitaal via DigID. Voor generaties vanaf de jaren zeventig is dit nog aardig te doen, en later alleen maar beter! Voor de meesten dan! Maar wat als je uit een tijd komt ver voor de generatie jaren zeventig?

Je kunt altijd leergierig zijn in de tijd waarin je leeft, maar wat als je daar nooit zo bij stil hebt gestaan? Of het niet kon om één of andere reden? Dan heb je in deze tijd écht een probleem! Daarom ben ik blij dat ik als vrijwilliger mensen mag helpen om zoveel mogelijk op hun manier kennis te laten maken met de digitale wereld. Maar ook voor technische problemen kunnen ze bij me terecht! Ik heb vroeger gewerkt in de ICT en telecom, ik stond in de winkel, bouwde en repareerde pc ’s, laptops en alles eromheen, maar ik ging ook naar de klanten toe. Helaas liet mijn gezondheid het niet toe dat ik dit als werk bleef doen…

Burnout, toen werd daar nog niet echt over gesproken. In 2013 hield mijn carriere ICT / Telecom tijd op en veranderde mijn leven. En die burnout? Nou dat had ik geweten! Ookal werd er over me gepraat alsof ik lui zou zijn… Maar dat even terzijde! Nu werk ik al negen jaar bij het Waterschap en dat bevalt goed. De afgelopen jaren begon ik de ICT en zijn omgeving wel erg te missen en dacht bij mezelf ‘hoe kan ik dit op een gezonde en mijn eigen manier kleur geven en weer oppakken?’ Niet stressbestendig meer, oppassen met mijn gezondheid… Dat was een moeilijke opgave! Na wat gesprekken hier en daar heb ik besloten om als vrijwilliger iets op te starten.

In combinatie met mijn andere website digitaalzijn.nl ben ik momenteel misschien wel de jongste ambassadeur van Seniorweb. Mensen kunnen zich opgeven voor het inloopspreekuur en in de toekomst workshops. Je moet ergens beginnen om je dromen / wensen waar te maken… Ookal is het heel dankbaar vrijwilligerswerk. Wat is mijn toekomstvisie hierin? Nou, lekker doorgaan en uitbreiden en naast mijn huidige werk bij het Waterschap een kvk nummer? Wie weet… Wat de toekomst me brengen zal. Huismeester en ICT ‘er lijkt me wel wat! Vooral die afwisseling elke dag. Op digitaalzijn.nl is er in elk geval nog genoeg te doen om video ’s te maken en nieuwe workshops te bedenken!

Het inloopspreekuur is hier in een dorp in de buurt. Namelijk in Varsseveld. Op afspraak kunnen mensen terecht met hun vragen, hulp of problemen. Digitaalzijn.nl is er 24/7 en 365 dagen in de week met onder andere een nieuwe blog op digitaal gebied, video ’s met uitleg, tips en info over mijn ICT-achtergrond. Ohja en het webdesign gebeuren? Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en dit aan anderen over te brengen. En zo zoek ik mijn weg binnen de mogelijkheden op de wereld en mijn mogelijkheden……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *