Halfje voor veel!

Beste lezer, laatst tijdens het boodschappen doen viel me wat op… Ze lijken binnenkort met een nieuwe kreet te komen, namelijk:

  • Halve zak voor de hele prijs!

Wat ik zag met een zak muesli was niet te geloven… Een halve zak maar wel voor een hoge prijs. Hetzelfde als met een bakje aardbeien, halfvol voor de hoofdprijs! Waar gaat dit naartoe? Wordt de detailhandel ook al maf? Twee voor de prijs van één, dat kennen we al een hele tijd niet meer, lijkt het wel! Maar één voor de prijs van twee ook niet, dus maken we er maar gewoon van ‘één voor de prijs van vier!’ omdat steeds meer producten maar halfvol zitten!

“Twee voor de prijs van één, dat kennen we al een hele tijd niet meer”

Het is echt triest… Zoals hier met mensen wordt omgegaan. Ligt het nog steeds aan de oorlog tussen Oekraïne en Rusland? En Corona? Ik begin er steeds minder in te geloven. Want, met alle regeltjes, wetjes en andere ‘vinger in de pap’ gedrag vanuit overheden wordt het toch moeilijker om te produceren? Allemaal heel mooi om ‘het anders aan te pakken’ vanuit welk punt dan ook, maar wanneer wordt het eens anders aangepakt dat mensen weer een vollere portemonnee krijgen? En dat het probleem bij de échte graaiers wordt aangepakt?

“Want, met alle regeltjes, wetjes en andere ‘vinger in de pap’ gedrag vanuit overheden wordt het toch moeilijker om te produceren?”

Heel negatief allemaal wat ik hier schrijf, dat snap ik donders goed! Ik kan er ook niets positiefs over zeggen omdat we er allemaal met onze neus inzitten. Niemand staat meer met een blij gezicht bij de ingang van de winkel, want wat is er nú weer verdrievoudigd in prijs? Of meer? En bij de kassa durft men bijna niet meer op het schermpje te kijken… Betaalpas ervoor en voor velen is het maar hopen dat het bedrag nog kan worden afgeschreven. Als het bedrag nu eens half zou worden afgeschreven… Voor hele producten!

“bij de kassa durft men bijna niet meer op het schermpje te kijken…”

Nee, met ons demissionaire Nederland moeten we denk ik nog even wachten. Ongeveer een half jaar tot een nieuw kabinet? Misschien langer? Wie weet wat er nu voor coalitie bij elkaar wordt verzameld en hoe die groep mensen ons weer gaan behandelen. Trouwens, in het buitenland is het ook niet altijd veel beter! Ook daar worden prijzen duurder en duurder… Het is gewoon alles van wandelend machtige colberts bij elkaar… Zij die zich niet druk maken om de prijs op het scherm en gewoon met hun creditcard aftikken. Het water van het zwembad thuis is ondertussen wel op temperatuur…

“Trouwens, in het buitenland is het ook niet altijd veel beter! Ook daar worden prijzen duurder en duurder…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *