Dit verhaal gaat nergens over

Dit gaat nergens over, maar toch schrijf ik. Nu met mijn telefoon in Word en ik kan op elk moment verder met de computer. Maar waar moet ik het over hebben? Deze dag? Het is snikheet en ik heb het gevoel dat ik wegdrijf in mijn eigen kleren… Kijk, nu gaat het ergens over! Maar hoelang kun je erover doorgaan? Nouja, als Nederlander hebben we altijd wel wat te klagen over het weer en straks is alles afgelopen na het voorspelde zware onweer. Net nog even buiten met iemand staan praten en nog geen vuiltje, euh wolkje aan de lucht! Behalve de vuiltjes die je vliegtuigstrepen kunt noemen…

Met een glaasje water wil ik mezelf overgieten, maar dan moet je weer wassen! Alles wordt weer vies en ik kan niet zeggen ‘ik zie je denken’ want je zit waarschijnlijk achter je scherm van je PC, laptop, smartphone of tablet… ‘Zeurkous’ of ‘ben jij ook zo ’n serieuze gast waar geen druppeltje op de grond mag liggen en niets scheef mag staan?’ Euh… Ik houd van netjes, misschien wel wat precies, maar het valt allemaal nog wel mee. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd toch?! Daar houd ik wel van! Kijk, het gaat nog steeds ergens over… De titel van dit stukje klopt niet meer. Tenzij jij dit niets vindt en het nergens over vindt gaan.

Ik stond erbij en ik keek ernaar. De melding op mijn telefoon dat het kabinet Rutte IV is gevallen. Hopelijk hebben ze niet hun enkels geblesseerd… Voor inbinden met gips wordt eigen risico verrekend en dat is duur! Stel je voor dat ze niet op vakantie kunnen. Net zoals veel Nederlanders dat al jaren niet meer kunnen, onder andere door dit eigen risico omdat hun portemonnee zo vreselijk pijn doet! Elke keer te weinig en die zorgen… Nou, dat wordt pijnlijker dan een verzwikte of gebroken enkel zal ik je zeggen! ‘VVD en meelopers bedankt ole ole…’ Kijk, nu hebben we het ergens over! Nog steeds vinden sommigen van niet… Anders was die ellende er toch niet?!

Het nieuws maakt me verdrietig, al die verhalen die je hoort van het volk van het prachtig Nederland. Zo ’n kundig en intelligent land achter Deltawerken, ofwel ingedamd. Maar de gemenigheid is al lang overstroomd! Daarom is er van dit land schijnbaar bijna niets meer over. Wie gaat die dam bouwen? Het nieuwe kabinet met BBB? Of ben ik nu te voorspelbaar? Wordt het toch nog BBB en VVD? Christelijke of groenlinks / D66 partij erbij en regeren maar? Het ligt aan de kiezer… Het Nederlands volk! Zij bepalen of de dam wordt gebouwd ja of nee. Maar nu eerst zomerreces. Nu eerst de puinhoop laten bij wat het is. Het streven is toch dat alles in 2030 zal zijn opgelost, of wordt dat opgeschroefd naar 2130?

Hehe, eindelijk heb ik een onderwerp. Nouja voor even dan! Het maakt me wat negatief dus wat wordt het positieve? Dat ik nog kan ademen ondanks de hitte! Ik weer een onderwerp heb en al zin krijg in een restantje pasta vanavond. Lag nu niet een heel diepvriesvakje vol met restjes? Voor nu is het dat wel even. Want over het naderend onweer met een briesje spreekt iedereen al… (straks is de randstad echt naar de Achterhoek gewaaid en roeien ze met kano ’s over de A2 die opeens naast de A12 ligt…) Dan kom ik bij jullie terug vandaag! P.s. als het internet het dan nog wel doet… Met al die masten moet dat niet zo ’n probleem zijn of hebben ze dan net zoals de NS vertraging?! Ach, het gebeurt niet alleen in Nederland… Vertraging is niet alleen een Nederlands begrip.

In Duitsland drie uur staan wachten, maar die bratwurst en currywurst maken het leed lichter. Snel opgelost is snel vergeten, behalve het lekkere en ongezonde eten. Ze doen er niet zo moeilijk over en hier hebben sommigen liever dat we alleen nog maar gras eten… Echt niets voor mij. Ik ben opgegroeid met AVG. Nee, niet de virusscanner, het aardappels, groente, vlees idee. Avast wist dat wel, want ze konden de online boodschappenbriefjes bekijken, zo snel! Jaja, wat is privacy? Waar word je nog meer bespioneerd? Geen idee, want dat noemt met het internet. Dat ding waar we allemaal net zoals eten en drinken niet zonder kunnen… Het eerst wat een kind na geboorte straks zegt is WiFi! Want vanaf dat moment is internet al bij ouders en pas geboren baby! Wordt het nu te flauw?! Mooi zo! Want dan stop ik nu met typen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *