Plastic

Beste lezer, het is je vast opgevallen. Vanaf 1 juli zal over een plastic bakje- of wegwerpbeker extra worden verrekend qua kosten. Men wil dat we minder plastic gaan gebruiken en misschien uiteindelijk helemaal niet meer. Je hebt vast weleens van de oceanen van plastic gehoord? Dat dieren doodgaan aan ons plastic, dat ze stikken enzo… Vreselijk om te zien terwijl wij gewoon doorconsumeren met dit verpakkingsmiddel.

“Je hebt vast weleens van de oceanen van plastic gehoord? Dat dieren doodgaan aan ons plastic, dat ze stikken enzo…”

Bijna elke boodschap zit verpakt in plastic, en daar is niet altijd een goed alternatief voor. Nouja, tegenwoordig niet meer! Echter als je wandelt of fietst kom je genoeg gedumpt (plastic) materiaal tegen. Opruimen? Ho maar! De straat en de natuur is de beste plek om het neer te gooien vinden velen. Wist je dat bepaalde dingen over honderd jaar nog steeds rondzwerven? Ik vind het een goed idee dat dit wordt aangepakt.

“Opruimen? Ho maar! De straat en de natuur is de beste plek om het neer te gooien vinden velen”

Een schoner milieu begint bij jezelf! En wat is er mis met de papieren puntzak? Weet je wel, die heerlijke puntzak patat. Een heerlijke verwennerij met die kwak mayonaise eroverheen. Laat die maar terugkomen! Dat is zoals het hoort. Met je hand diep in de zak graaien totdat je eindelijk dat laatste frietje te pakken hebt. En na de tijd zitten je handen onder… Dat is pas echt patat eten! Dan ben je toch blij dat je niet meer aan dat plastic bakje zit?

“Dat is zoals het hoort. Met je hand diep in de zak graaien totdat je eindelijk dat laatste frietje te pakken hebt”

Al met al gaat het allemaal weer wat meer kosten als het plastic tóch geconsumeerd moet worden bij de eettentjes. Dat dan wel weer… Met de al vreselijk duurder wordende boodschappen en het levensonderhoud. Eigenlijk is het ook wel een beetje eigen schuld, dikke bult… Als we nu gewoon alles netjes zouden opruimen en niet de straat en natuur zouden zien als makkelijke oplossing om van je rommel af te zijn. Terwijl een prullenbak vaak dichterbij is dan je denkt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *