Het goede

Zie die blije gezichten, zij die al zoveel hebben meegemaakt… Zij die zoveel hebben moeten incasseren om zo goed mogelijk de kleine beetjes aan elkaar te knopen… Zie ze eens! Zij die van de maatschappelijke sloep gedonderd zijn omdat ze er niet meer bij horen… Armoedzaaiers worden ze genoemd!

Maar ze kunnen er toch niets aan doen meestal?  Het maakt niet uit! Zij kunnen niet meedoen met de sleur, de hebberigheid, het opvallen van de dag, dus blijft de voordeur meestal dicht… Ze worden aangekeken, maar al snel draaien gezichten zich om… Die minder mooie kleren, die sombere blikken, wat moeten ze ermee?

‘Ze zijn vreemd!’ Wat kun je met hun ‘behalen’ Stelletje nietsnutten! Wat voor wereld is het en wordt het?! Waar zij door iedereen worden uitgekotst? Wie heeft het recht dit te doen? Wie bepaalt dat mensen geen kans krijgen?! Wij die gemaakt zijn door dezelfde schepper, dezelfde God! Jezus deelde aan iedereen brood en vis uit!

En weet je waarom? Omdat we allemaal bijzonder zijn! Iedereen is goed, iedereen heeft intelligentie, iedereen zijn talenten… Ja, daarom verdient iedereen brood en vis! Gelukkig zijn er mensen die verder kijken. Vaak zij die ook ooit door anderen zijn geholpen. Op welke manier dan ook! Zij die hun hart op de goede plek hebben en verder denken…

Gewoon omdat iedereen het recht heeft op heden en toekomst! Niet eenzaam moeten zijn en mogen glunderen… Overal in! Armoede is niet altijd ‘eigen schuld, dikke bult’ Armoede kan iedereen overkomen, ook jou en mij! Het hoeft allemaal even iets anders te lopen in het leven… Daarom, het is dichterbij dan je denkt! De kloof tussen arm en rijk is groot, maar je valt er zelf heel makkelijk in!

Denk maar eens na hoe ik het bedoel, want hoe zal je je voelen als je als rijke in dat gat dondert? Of hoe je moet vechten, klimmen om juist weer uit dat gat te komen? De maatschappij is niet aan het stilstaan… Want elke dag vallen misschien wel honderdduizenden mensen van de sloep, wereldwijd! Dus, voedselbanken, pakketten en afhaalkasten… Bereid je voor op meer van dit! Hulp zal hard nodig zijn.

Al dan niet tijdelijk,

Alles met een glimlach,

Maar ook een traan,

Zolang we maar naar elkaar blijven omkijken… Omdat we allemaal lotgenoten van elkaar zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *