Boerengedram

Het boeren gedram… Al jaren gaat het erover. Boeren zijn opeens grote vervuilers en de ene na de andere crisis ontstaat. Het is één grote puinhoop geworden en volgens sommigen zouden ‘berekeningen‘ niet eens kloppen. De media en het internet worden bevuild met dit onderwerp en de schoolklas met kibbelende kinderen wordt alleen maar erger! Maar begint het hele drama al niet vijftig jaar geleden of meer?

“De media en het internet worden bevuild met dit onderwerp en de schoolklas met kibbelende kinderen wordt alleen maar erger!”

Boeren breidden maar uit en hadden een goede welvaart met hun dieren. Nouja, op de marktprijzen die flink gingen kelderen na dan. En als kers op de zure taart begon Den Haag over de stikstofuitstoot… Boeren is nog net niet strafbaar lijkt het wel. Hier in de Achterhoek hebben we heel veel boeren en ik kan me niet voorstellen dat er in de toekomst zoveel moeten verdwijnen. We hebben ze gewoon keihard nodig! In de Achterhoek, maar ook elders horen koeien te grazen, schapen te grazen… Of is het voor politiek Den Haag aantrekkelijker om alles te importeren?

“Boeren is nog net niet strafbaar lijkt het wel”

Meer BTW, hogere inkoopprijzen en voor je het weet moet iedereen overleven met ongezond voedsel omdat al het normale niet meer betaalbaar is… Milieu is één, een betere welvaart voor dieren is twee, maar er zijn toch ook van die politici of ministers die jokken? En dan heb ik het niet alleen over de stikstofproblematiek. Zonder actieve herinnering gaan ze door en door, maar problemen oplossen? Dat is nog ver te zoeken! Is het de graaicultuur? Volgens vele wel, maar als ik een bak met ‘stront’ zie maak ik het schoon. Hoe vies het ook is! Den haag, wanneer maken jullie die krater met stront schoon?!

“Zonder actieve herinnering gaan ze door en door, maar problemen oplossen? Dat is nog ver te zoeken!”

Nederland wil overal met de vinger in de pap roeren. Overal deugt er iets niet, lijkt het wel. We willen of moeten het braafste kindje van de EU-klas zijn… Maar is die EU ook niet één grote vergissing? Ach… na de boeren komt er wel weer iets anders. Tijdens het schrijven van deze column voel ik me steeds somberder… Terwijl het zonnetje volop schijnt! Dus?! Ik heb genoeg gezegd over de chaos in politiek Den Haag! Ondanks alles wens ik iedereen een fantastische dag en een mooi weekend 😉🌞

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *