Positieve woorden

Beste lezer, we hebben het allemaal nodig. Positieve woorden van iedereen! Want, wat als we ons niet blijven voeden met positiviteit, wat gebeurt er dan?! Inderdaad ja, we ‘kakken in’ en kunnen in een negatieve spiraal terechtkomen. Natuurlijk kun je tegen jezelf zeggen ‘ik ben goed of je bent lekker bezig’, als je voor de spiegel staat, maar daarmee red je het niet alleen! Je hebt contact met andere mensen nodig, dus ook input! Helaas leven we op een wereld waarin we neigen om ‘over elkaar te klagen’ in plaats te zeggen ‘wat zie je er goed uit’ of ‘mooi shirt, of gaaf horloge heb je om!’

“Natuurlijk kun je tegen jezelf zeggen ‘ik ben goed of je bent lekker bezig’, als je voor de spiegel staat, maar daarmee red je het niet alleen!”

Mensen werken vaak keihard om hun doelen te behalen, en hoe zuur is het dan om geen response te krijgen als het af is. Iemand publiceert het en het ‘like-percentage’ blijft bij nul! Stel je voor een striptekenaar of schrijver die alles publiceert en er nooit iets over te horen krijgt… Dan ben je snel klaar toch?! Je staat voor de muur schriftelijk te vertellen of ontwerpen en die muur gaat niet voor je aan de kant. Met positieve woorden breken we door de muur heen en dan komt er een wereld vol waardering en doorzettingsvermogen op je af. Ofwel, het bloedt niet dood… De wereld voor doorzettingsvermogen zorgt voor succes en als je aangekeken wordt of in moderne taal ‘gevolgd en geliked’ dan gaat het je lukken!

“Met positieve woorden breken we door de muur heen en dan komt er een wereld vol waardering en doorzettingsvermogen op je af. Ofwel, het bloedt niet dood…”

Mensen willen nu eenmaal aandacht en als je dat op een gezonde manier krijgt leef je gewoon gezonder. Je wordt niet depressief omdat niemand je waardeert en je hebt de ‘drive’ om iets te doen in je leven. Alleen maar Fifa spelen tegen de computer in je leven en alleen maar moeten doen waar je geen zin in hebt trekt je sneller naar beneden dan dat je zelf denkt. ‘Wat heeft het allemaal voor zin’ staat dan al op de spiegel gekalkt als je elke morgen ervoor staat als je je tanden poetst. Dat moeten we niet hebben 😉 Ik zeg daarom ook tegen veel mensen ‘zoek een hobby’! Zorg ervoor dat je complimenten krijgt, zorg ervoor dat je waardering krijgt en die likes / volgers… Het is niet asociaal, het is niet popiejopie, het is wat een mens nodig heeft…

“‘Wat heeft het allemaal voor zin’ staat dan al op de spiegel gekalkt als je elke morgen ervoor staat als je je tanden poetst”

In de niet-digitale wereld geldt exact hetzelfde. Een mens moet zich voldaan voelen, het liefst elke dag. Je kinderen die tegen je zeggen ‘wauw wat heb je lekker gekookt’ of je vriendin / vrouw die je complimenteert over dat je alles zo goed hebt schoongemaakt. Mensen kunnen zich bij geen of onvoldoende waardering erg eenzaam worden, ookal hebben ze genoeg mensen om zich heen. Dus voor vandaag, morgen, overmorgen, volgende week, volgende maand, volgend jaar… En de jaren erop: complimenteer ze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *