De mussen vallen van hun tak

Het regent pijpenstelen. Zoveel bakken die naar beneden vallen dat de mussen van hun tak uitgleden en op hun kontje vielen. Met hun snaveltje wijd open zouden ze haast verzuipen van de grote druppels. Het is ècht waar. Maart roert zijn staart en April doet wat ie wil. De regenmeter zit bijna vol! Poes Zwartje voelt zich erg zwaar door haar drijfnatte vachtje waardoor de gevangen muis weet te ontsnappen aan haar vlijmscherpe tanden. De wind wakkert aan en de lucht wordt steeds grijzer. Het lijkt maar niet op te houden. Nog even en alles loopt onder. Meerdere mussen vallen van de tak en belanden vlak voor de nat geworden poes…

Oeiii wat nu?! Ze zijn in gevaar. Zwartje houdt zich rustig omdat zij een leuk mannetje ziet in de verte. Met haar natte vachtje rent ze ernaar toe. De mussen schudden zich van opluchting droog. Even later spreiden ze hun vleugeltjes en gaan de lucht weer in. Bij buurman Bee ligt zaad in een vogelbakje en dat valt in goede smaak. Buurman Bee ziet dat het volgende week twintig graden gaat worden en weet je wat dat betekent? Yes! Lente. De zon gaat schijnen en de melodie der vogels zal luid klinken. Nu is het nog wisselvallig met nattigheid, wind en zo nu en dan een donder… De Winter doet zijn terugtrede terwijl de Lente steeds meer plek wint.

De voorspelling is er. Planten en bloemen komen al een beetje uit en her en der al meer dan bij buurman Bee. Hij hoopt dat de tuin weer gaat opfleuren en het lenteleven weer zoals elk jaar om hem meeleeft in de tuin. Het wordt tijd voor het zonnetje, de tuinstoelen naar buiten en de tafel weer op zijn plek. Maar eerst nog de paraplu… Hij ligt in de keuken te drogen en de mussen? Zij moeten nog even oppassen als ze op de takjes lopen. De lucht trekt weer grijs dicht. Daar ginds regent het al, dus alles en iedereen schuilt weer onder een dak… De schuiven gaan boven weer open en even later begint de zon weer te schijnen… Tussen de donkere wolken door. Het is bijna Lente… Bijna!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *