Eigen regisseur spelen

Gisteravond had ik een stukje van een documentaire gekeken over het begin van de film en hoe het er nu aan toegaat. De oudere generatie onder ons weet nog dat film korter was en geen geluid bevatte. Niet te vergeten dat alles zwartwit was. Wat een luxe!

Nu gaat het er anders uitzien. Computers staan in het middelpunt en alles is in de scherpste beeldkwaliteit en in Dolby als het om geluid gaat. Thuis in onze thuisbioscoop maken we er een wereldechte ervaring van! Film ligt in handbereik, want op onze Smartphone starten we Netflix op en knallen maar…

Of we doen het gewoon zelf. Iedere telefoon heeft een camera en neemt in HD beeldkwaliteit op. Het internet staat vol met bronnen waarop we onze creativiteit kunnen delen en als je het handig aanpakt kan het je veel geld opleveren. Denk eens aan reclame inkomsten en sponsering. Zo zijn er vloggers die miljonair zijn geworden.

We hebben alles om het te kunnen! Maar er zijn er al zoveel en hoe word je populair? Dat kan soms best lastig zijn als je ‘net om de hoek komt kijken’ Wat is je interesse en waar ben je goed in? Slaat hetgeen waar jouw hart sneller van gaat kloppen aan bij de kijker? Als je een gave Porsche in de garage hebt staan dan komen de kijkers wel…

Je filmt een trip naar een mooie plek en hoe de auto er van binnen met zijn luxe snufjes uitziet, maar wat als je ‘het wat minder hebt’ Waarover kun jij regisseur zijn? Hoe kun jij net zo goed worden als Hollywood en Hilversum waar de bekende tv-producenten zitten? Misschien kan dat ook wel niet… Ik heb ooit voor de gein eens geprobeerd een natuurfilm met mijn telefooncamera op te nemen.

Maar al snel kwam ik erachter dat het niet ging werken. Het moest een rustgevende film worden, maar als snel kwam ik erachter dat daar meer voor nodig is. In 2016 heb ik op de Veluwe al eens het bos om me heen opgenomen met de zingende vogeltjes en het stromend water van een beekje. Eenmaal opgeslagen keek ik terug en dacht ik… Wie moet hier nu naar kijken?

Filmpje gewist en doorgelopen! Dat is niet wat voor mij en later ben ik gaan schrijven. Dat doe ik nu al zeven jaar. Toch zie ik steeds meer vloggers en zij knallen alles maar online… Het is net echte TV als je een aflevering bekijkt. Met goed spul in huis ben je echt een professional en het kost niet eens een gigantisch vermogen. Wel geloof ik dat in de toekomst iedereen zijn of haar eigen TV maakt.

Je eigen kanaal, dat klinkt wel stoer! Net zoals een TV zender. Qua privacy kan het je soms wel moeilijkheden brengen, maar dat moet je ervoor over hebben. Apparatuur is altijd bij je, dus 1,2,3… En actie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *