Met de adem in…

De wereld bloedt! Overal protest, oorlog en haat… Je hoeft het maar over Israël te hebben, Oekraïne of gewoon ons Nederland… Wat een rotzooi! We houden onze adem in… Waar gaat dit naartoe? Duurder wordende boodschappen en wat dacht je van de vaste lasten? We betalen ons suf en de voedselbanken krijgen de meeste klanten!

“We houden onze adem in… Waar gaat dit naartoe?”

Vroeger kon je nog besparen met de Aldi en Lidl, maar betreurenswaardig wordt alles bijna gelijkgetrokken! Aldi is niet meer zo goedkoop als je met je karretje of mandje bij de kassa komt. Ik zou bijna vragen ‘krijg ik het mandje of de kar erbij?’ Vijftig euro is zo afgetikt en een kar vol? Dan loopt het nóg hoger in de cijfers! Het pakje koeken koop je niet zo snel meer…

“Ik zou bijna vragen ‘krijg ik het mandje of de kar erbij?”

Grondstof hier, grondstof daar… Daar zou het aan liggen. Maar Rutte, moeten we de BTW niet wat verlagen? Net zoals met het prijsplafond voor energie? Het kan maar zo een idee zijn… Die 16.6 miljard komt toch ergens vandaan. Alle geinde BTW en aardgastaxen waren een goudmijntje. Maar het teruggeven aan de werkende mensen? Neej joh!

“Het kan maar zo een idee zijn… Die 16.6 miljard komt toch ergens vandaan”

Dat geld kan wel naar het buitenland! Of in eigen zak door te proberen de bonnetjes te legaliseren. Je hoort het weleens in de media en dan een reden om op te stappen? Nee, Foutje bedankt! Het leven is duur geworden! Dat staat vast… De nachtmerrie is nog lang niet voorbij. Ookal knijp je keihard in je hand! Weggeefhoeken en weggeefkastjes zijn nieuwe trends geworden en komen als paddenstoelen tevoorschijn.

“De nachtmerrie is nog lang niet voorbij. Ookal knijp je keihard in je hand!”

Fijn dat mensen op deze manier behulpzaam worden… Met al dat gebekvecht en gegraai van hoge hand is dit ook keihard nodig! Gelukkig zijn er toch nog mensen die wél naar elkaar omkijken en helpen… Voor nu is de avond een feit en ga ik zo meteen onder de dekens. Een hopelijk rustige nacht en kijken wat de dag morgen voor me brengt. Voor velen is het allemaal niet zo zeker… Want wanneer komt het gat in de bodem die is bereikt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *