Chocolade paashazen nog aan toe!

Pfff, je hoeft maar een supermarkt of bakkerij in te gaan en je wordt al weer kwijlend gek van de heerlijke chocolade paashazen en paaseieren. Je kunt ze horen roepen ‘neem me mee!’ en voordat je het weet heb je zo iets heerlijks in je hand en sta je voor de kassa. Pfff, maagje al snel vol als je thuiskomt en later een kater! ‘Had ik dat maar niet gedaan…’ Die heerlijke melkchocolade ook. En, je moet jezelf toch wat verwennen? Het is altijd het engeltje en het duiveltje op je schouders. De wijze engel zegt tegen je dat je het beter kunt laten liggen, maar kijk je de andere kant op dan staat het duiveltje al klaar om je te helpen het product te pakken.

“Het is altijd het engeltje en het duiveltje op je schouders”

De volgende dag merk je het geheid! De weegschaal wijst hoger dan gewenst en je baalt… De dagen erop moet je keihard je best doen om het er weer af te krijgen, maar wat als je wéér de supermarkt inloopt? Dat blijft gewoon een probleem! De marketing is gewoon zo afgesteld om iedereen te overvallen met al deze lekkernij. En ach, een grote paashaas van €2,50… Dat kan men wel voor een keer missen. Nee, Pasen is qua snoeperij net zo erg als kerst! Misschien nog wel erger omdat in mijn geval ik chocola het lekkerst vind! Normaal haal ik het niet eens in huis tot een paar dagen voor Pasen. Dit puur als extra bescherming voor mezelf…

“Nee, Pasen is qua snoeperij net zo erg als kerst!”

Overal waar ik kom beginnen de schaaltjes paaseieren te komen. Uiteindelijk komen ze me de neus uit, maar ach… Het is geen schande als je er niet af kunt blijven, toch? Toch?! Na Pasen gaan we de koekjestrommel onder de trui wel weer laten slinken… Ik kan me dit jaar nog wel aardig inhouden vind ik zelf… Dat is ook de eerste keer dat dit tot op heden nog lukt! Pasen moet geen suikerverslaving zijn, maar een feest! We vieren met dit feest dat de Heere Jezus weer is opgestaan uit de dood nadat hij voor onze zonden aan het kruis is gestorven… Hij heeft alles van ons gedragen!

“Pasen moet geen suikerverslaving zijn, maar een feest!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *